Ekonomi

Elektriğe yüzde 100'lük büyük zam resmen kapıda! Faturalar yükselecek! Elektriğe yeni zam ne zaman gelecek? 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, elektrik fiyatlarına zam beklendiğini ileri sürdü. Karabat, zammın oranını da duyurdu...  Son zamanlarda sık sık zam haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklaamda elektrik fiyatlarına zam beklendiğini ileri sürdü. 

Son zamanlarda sık sık zam haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, şimdi de elektriğe zam geleceği iddiasını gündeme getirdi. 

 

Özgür Karabat, "Benzine yılbaşından bu yana yapılan 18’inci zamla birlikte litre fiyatı 24 TL’ye çıkacak. Devletin vatandaşını koruyacak gücü maalesef kalmamıştır. Enerji maliyetleri doğrudan yansıtılıyor. Ama en büyük zam elektriğe gelecek" diye konuştu. 

Peki elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte Özgür Karabat'ın konuyla ilgili o açıklaması...

Özgür Karabat, "Mesken düşük kademe vergi dahil kilovatsaat (kWh) başına 1,26 TL’ye satılıyor. Yüksek tüketim bedeli 1,89 TL" ifadelerini kullanarak, bir kWh elektriğin üretim maliyeti 2,7 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sanayi ve ticarethane abonelerinin de kWh başına 2,74 TL ödediğini belirten Karabat, mesken elektriğinin sanayi ve ticarethane aboneleri tarafından sübvanse edilmesinin de mümkün olmadığını aktardı. 

 

Cumhuriyet'in aktardığına göre; kamunun rezervlerinin boş durumda olması sebebiyle hükümetin elektriğe yüzde 100 zam yapacağını ileri süren Karabat, elektrik zammının Temmuz'a bırakılması durumunda, oranın yüzde 150'ye yükseleceğinin altını çizdi. 

 

ELEKTRİĞE %100 ZAM YOLDA!
1) Benzine yılbaşından bu yana yapılan 18’inci zamla birlikte litre fiyatı 24 TL’ye çıkacak.
Devletin vatandaşını koruyacak gücü maalesef kalmamıştır. Enerji maliyetleri doğrudan yansıtılıyor. Ama en büyük zam elektriğe gelecek.

— Özgür KARABAT (@OzgurKarabatCHP) May 18, 2022

 

Benzine 1 lira 4 kuruşluk yeni zam geldi! Pompaya yansıdı! Opet, Total, BP ve Petrol Ofisi 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın ne kadar? Cumhuriyet altını kaç lira? 19 Mayıs 2022 canlı altın fiyatları

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var! TOKİ'den 12 ile yeni millet bahçesi projesi müjdesi!