Ekonomi

Elektriğe yüzde 16 indirim gelmişti! Dikkat çeken çağrı: "Doğal gaz fiyatında da..."

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın sanayi elektriğine yüzde 16 indirim yapıldığını açıklamasının ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avgadiç'ten önemli bir çağrı geldi. İşte detaylar... Bu önemli gelişmenin hemen ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avgadiç iş dünyasına önemli bir çağrıda bulundu

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kısa bir süre önce sanayi elektriğine yüzde 16 indirim yapıldığını açıkladı. Bu önemli gelişmenin hemen ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avgadiç iş dünyasına önemli bir çağrıda bulundu. Sanayi elektriğine indirim kararı sonrası Avgadiç, 2023 senesi fiyatlamalarının bu indirim dikkate alınarak yapılması gerektiği mesajını verdi. Diğer taraftan Avgadiç, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatı ile ilgili de beklentisini açıkladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, gün içinde elektrik tarifelerinde sanayi abone grubunda yüzde 16 indirim yapıldığını açıklamıştı. Yeni tarife döneminde mesken aboneleri için ise herhangi bir artış ya da zam yapılmayacağını söylemişti. Sanayi elektriğine yapılan yüzde 16 indirim sonrası İTO Başkanı Şekib Avgadiç iş dünyasına jet bir çağrıda bulundu. Avgadiç, üyelerine 2023 senesi fiyatlamalarını bu indirimi dikkate alarak yapmaları gerektiği yönünde bir çağrıda bulundu. Diğer yandan Avgadiç, "Aynı yaklaşımın sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında da olacağına eminiz" diye konuştu. İşte detaylar...

'2023 SENESİ FİYATLARINI BU İNDİRİMİ DİKKATE ALARAK YAPMA' ÇAĞRISI!

İTO'dan yapılan açıklamada Avdagiç'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara dikkat çekildi. Avdagiç,  elektrikte sanayi abonelerine yüzde 16 indirim yapıldığı açıklamasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Şekib Avdagiç, "Sanayi elektriğine gelen yüzde 16 indirim, ihracatçımızın fiyatlamasını rahatlatacak, rekabetçiliğini yükseltecek çok önemli bir adım. Bu indirimin enflasyonla mücadeleye de oldukça önemli katkısı olacaktır. Sadece maliyet unsuru olarak değil, psikolojik olarak da katkı yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu indirimin gerekliliğini ve iş dünyasının bu konudaki beklentisini her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen Avdagiç, "2023 senesine daha da büyük bir umutla giriyoruz. Üyelerimize, 2023 yılı fiyatlamalarını bu indirimi dikkate alarak yapmalarını söylüyoruz" mesajını paylaştı.

"SANAYİDE KULLANILAN DOĞAL GAZ FİYATINDA DA..."

"Aynı yaklaşımın sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında da olacağına eminiz" ifadelerine yer veren Avdagiç, "Düzenleme için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz...

Son dakika! Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim! Meskende ise...

Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!