Ekonomi

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Elektrik borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber paylaşıldı. AK Parti, yeni bir enerji paketi hazırlıyor. İşte detaylar!2006 yılındaki elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinden hemen sonra tahsil edilemeyen 1

Yeni bir enerji paketi yolda. 2006 yılındaki elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinden hemen sonra tahsil edilemeyen 1.6 milyar TL’lik borçlar için yeni bir yapılandırılma gerçekleşecek.

İşte haberin detayları…

Elektrik borcu olan vatandaşları ilgilendiren bir yapılanma gündemde yer alıyor. Toplama bakıldığı zaman 6 milyar TL elektrik borcunun olduğu, bu zamana kadar 1.6 milyar TL’nin alınmadığı açıklandı. Bu borçların 1 milyar TL’lik kısmının tarımsal sulamadan kaynaklandığı, 600 milyon TL’lik kısmı ölen veyahut tahsil kabiliyetini kaybetmiş kişilere ait olduğu belirtildi. Konut borçlarının silineceğini vurgulayan AK Parti kurmayları, 2006 öncesine ait olan elektrik borçlarının ana para üzerinden 3 yıllık tahsis ile yapılandırılacağı kaydedildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; bahsedilen bu konuların yanı sıra pakette, hidrojende AB modelinin uygulanması düşünülüyor. AK Parti kurmayları, “Hidrojen ile ilgili yatırım alanı açmaya çalışıyoruz. Hidrojen özellikle yenilenebilir enerjide gazı kısmen de olsa yerleştirebilecek bir yakıt olarak ön plana çıkıyor. Avrupa Birliği hidrojenin gazın yerine geçmesi için şu sıralarda 250 milyar Euro kaynağı bir kenara ayırıyor. Avrupa’da toplam borulardaki gazın içine yüzde 20 hidrojen katıyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE HIZLI ADAPTE OLACAK

Dünyanın enerjide bir kırılma noktasına geldiğini kaydeden AK Parti kurmayları şunları söyledi; “Avrupa’nın fosillerden kurtulmak istiyor. Rusya ile Ukrayna krizi başlayınca AB de Rusya’dan gaz alımı da kesildi, bu süreç içinde dönüşümde daha hızlı yol almak için çözüm aranıyor. Avrupa şimdiler de ‘gazdan kurtulalım, her şeyi artık elektriğe dönüştürelim. Araba ve evleri elektrikle ısıtalım. Gaz kullanılacak ortamlarda hidrojeni ekonomik hale getirme ve hidrojene geçelim’ düşüncesi hakim olmaya başladı. Bu dönüşüm için kısa dönemde 500 milyar Dolar ayırıyor. Özellikle otomobildeki 2035’i son tarih kılıyor. Türkiye bu dönüşüm hareketine en hızlı bir şekilde uyum sağlayabilecek ve yönetebilecek bir ülke. Rüzgârı ve güneşi verimli olan bir ülke. Rüzgârda ve güneşte yüzde 70 yerliliklere ulaştık. Güneşte de tedarikte dünyanın 4’üncü sırasındayız.”

Sağlık Bakanlığı promosyon 2022 ne zaman yatacak? İşte Sağlık Bakanlığı promosyonuna dair detaylar!

Polis promosyonları yattı mı? Polis promosyonları ertelendi mi?