Genel

Elektrik borcuna 5 taksit!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Torba Yasa'da yer alan kamu kurumları ve çiftçilerin Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) olan elektrik borçlarına yönelik düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çiftçilerimiz uygulamadan yararlanmak için 30 Kasım'a kadar bölgelerinde bulunan dağıtım veya perakende satış şirketlerine müracaat edebilirler. İlk taksit ödeme 31 Aralık'a kadar yapılacak" dedi. Çiftçilerin bu yılın nisan ayına kadar TEDAŞ'a olan borçlarının 5 taksite kadar yapılandırılacağını belirten Yıldız, "Borcunu tek seferde ödeyebilenler, sadece ana parayı yatırarak gecikme masrafını ödememiş olacaklar" diye konuştu. Borcun toplam ana parasının 3.8 milyar lira civarında olduğunu, alacakların yoğun olarak tarımsal sulamadan kaynaklandığını söyleyen Yıldız, "Özellikle Dicle Bölgesi, Van Gölü ve Konya'da alacak çok" dedi. 


7-8 BİN ÖDENECEKTİ 

Bakan Yıldız, "Bu düzenleme olmasaydı çiftçilerimiz şu an ödeyeceklerinden çok daha fazlasını verecekti" dedi. Bu kolaylıktan borcu olan tüm çiftçilerin faydalanması gerektiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "Uygulama sayesinde hem devletimiz hem çiftçimiz kazanacak. Bu düzenleme yapılmasaydı mahkeme masrafları dahil bin liralık borç 7-8 bine çıkacaktı." 


Sabah