Ekonomi

Elektrik faturaları için şok karar geldi! Bunu yapan 206 lira alacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili müjde geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Deryan Yanık yaptığı açıklamaca Ocak'ta ihtiyaç sahiplerine toplamda 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardım verildiğini duyurdu

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili olarak devletin destekleri devam ediyor. Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Deryan Yanık yaptığı açıklamaca Ocak'ta ihtiyaç sahiplerine toplamda 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardım verildiğini duyurdu.

Devlet tarafından verilen düzenli sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlara Ocak 2022'de, 143 milyon lira elektrik tüketim desteği verildi. Yaşanan gelişmelere göre, destek limit fiyatı 2022 yılı için 206 lira olarak açıklanmıştı.

Bakan Yanık, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:  “Vatandaşlarımızın SGK’ye ödemesi gereken 1.9 milyar TL’lik Genel Sağlık Sigortası primini Bakanlık olarak biz üstlendik. Ayrıca 2.6 milyon TL’lik hastane, ilaç, reçete, optik katılım payı adı altında ödenen tutarı da hak sahiplerine iade ettik” 

Peki elektrik desteği nasıl alınır? Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik faturası destek ödemeleri başladı mı? Elektrik faturası destek ödemesi ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...

220 MİLYON LİRA VERİLDİ

Faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için kış mevsiminde toplam olarak 220 milyon lira yardım yapıldığını kaydeden Bakan Derya Yanık, “Vatandaşlarımızın kış aylarındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verdik. Bu kapsamda ilk etapta 220 milyon TL’yi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktardık” şeklinde konuştu.

 

143 MİLYON TL ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Yaptığı açıklamada 143 milyon lira Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini dile getiren Bakan Derya Yanık, yapılacak yardımın 2022 yılında 206 liraya yükseltildiğini dile getirdi. 2021 yılında hanedeki birey sayısına göre 137,33 lira olarak verilen yardımın 2022'de artırıldığını kaydeden Bakan Yanık, destek almak isteyen vatandaşların kimlik ve elektrik faturası ile PTT’ye başvuru yapabileceklerini bildirdi. Elektrik faturaları ile ilgili olarak destek almak isteyen ancak kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, başvurularını evden çıkmadan online şekilde gerçekleştirebilecek.

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre, elektrik faturası desteği için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ikamet ettikleri şehir veya ilçedeki SYDV’lere başvuru yapabilecek. PTT üzerinden fatura ödemeye gidildiğinde tutar otomatik şekilde düşecek ve vatandaşların daha az ödeme yapması sağlanmış olacak.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili olarak destek almak isteyen vatandaşların hane içi geliri kişi başı asgari ücretin 4’te 1’inden daha az olması gerekiyor. Fatura desteği, hanedeki kişi sayısına göre değişiyor.

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?