Genel

Elektrik faturası kabarık gelenler bu yöntemle yüzde 45 azalma! İşte o yöntem

Elektrik faturaları yüksek tutarda gelenlere yüzde 45 indirim sağlayan bir yöntem gündem oldu. Bu yöntemleri uygulayarak hem enerji hem de para tasarrufu sağlamak mümkün. Elektrik faturalarını düşürmek isteyenlerin uygulayabileceği basit ancak etkili yöntemler işte haberimizde…Enerji tasarrufu arayışınızda, çamaşır ve bulaşık makinelerinizin kullanım saatlerini tekrar değerlendirmek büyük bir adım olabilir

Elektrik faturalarınızın yüksekliği canınızı sıkıyorsa, bu durumu değiştirmek oldukça kolay. Enerji tasarrufu arayışınızda, çamaşır ve bulaşık makinelerinizin kullanım saatlerini tekrar değerlendirmek büyük bir adım olabilir.

 

17.00-22.00 saatleri arasında elektrik kullanımına dikkat

Elektrik kullanımının faturalarda yansıma şekilleri zaman dilimlerine göre değişebiliyor. Özellikle gündüz 06.00-17.00 arasında kullanılan elektrik faturaların tutarını artırıyor. 17.00 ve 22.00 arası ise elektriğin puant dilimi olup en ucuz zaman dilimi 22.00-06.00 olarak bilinmektedir. Dolayısıyla çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve benzeri eşya ile çalışan makineleri bu saat dilimlerinde kullanabilirsiniz.

 

 

Elektrik faturalarındaki yüksekliği azaltan o yöntemler!

Kullanılmayan cihazların fişini çekerek enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Ayrıca aydınlatma sistemlerinde LED ampul seçmek faturaların gözle görülür oranda düşürülmesini sağlıyor. Fırını kullanırken de sürekli açıp kapatmak enerji tasarrufunu etkilediği için faturaların kabarmasına neden olur. Fırın yemeklerinde seramik veya cam kap kullanmak bu enerjiyi olumlu olarak etkiliyor. Fırın kullanırken yemek veya hamur işlerini en yüksek rafta pişirmekte fayda var. Çünkü bu yöntemler fırındaki yiyeceklerin kısa sürede pişmesini sağlayarak enerji tasarrufunu mükemmel bir şekilde destekliyor.

Çamaşır ütülerken faturanızı düşüren önemli tüyolar

Sık sık çamaşır ütüleme ihtiyacınız oluyorsa çamaşırları biriktirip ütüleme yapabilirsiniz. Ayrıca ütülerin teknik özelliklerine de satın alırken bakmakta fayda var. Buhar kapasitesi yüksek, termostat ayarlı ve buhar ayarlı olan ütüler en iyi şekilde enerji tasarrufunu sağlar. Ütü, genelde sıcak olan bir elektrikli eşya olduğu için ütülemeden 5 dk önce fişi çekilebilir.

Kettle kullanırken dikkat

Faturaların yüksek gelmesine neden olan küçük ev aletlerinden biri de Kettle’dır. Bu su ısıtıcısını kullanırken içerisindeki kireçlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Bu, enerji tasarrufunu sağlayan etkili bir adımdır. Ayrıca ihtiyaç dışı su ısıtmak hem enerji hem de su israfına neden olacaktır.

Elektrikler gidecek! Yarın İstanbul'da elektrikler kesilecek mi? 18 Mayıs 2023 Perşembe elektrik kesilecek ilçeler!

Yenilikçi elektrik motoru ve yüksek performansıyla BMW iX3 bayilerde

Elektrik kesintisi olacak mı? Yarın elektrikler nerede kesilecek? 18 Mayıs 2023 Perşembe elektrik kesintisi yaşanacak!