Ekonomi

Elektrik faturası tutarlarında şok değişiklik! Şubat faturası nasıl gelecek?

Yılbaşından sonra ülke genelinde elektriğe gelen zamlar sonrasında faturalarda ciddi artış meydana geldi. Vatandaşlar gelen elektrik faturalarının her zaman gelen faturalardan 2-3 katı fazla gelmesinden oldukça şikayetçi...Milyonlarca vatandaş elektrik faturalarının normal faturların çok üstünde gelmesinden yakınıyor

Yurt genelinde, 2022 yılına giriş yapılması ile birlikte elektrik faturalarına gelen zam konuşuluyor. Milyonlarca vatandaş elektrik faturalarının normal faturların çok üstünde gelmesinden yakınıyor. Öte yandan bu konu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısında ele alındı.

Kamupersonelicom'da yer alan habere göre; Elektrik faturalarında düzenlemeye gidileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşı itibarıyla tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmekte kaldık. Vatandaşlarımızın 2-3 kat faturalarının attıklarına yönüne şikayetler sonrası elektik kurumlarımıza tarifelerinin düzenlemeye gitmesi talimatını verdik. Elektrik faturalarında aylık tüketimi, 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” açıklamasını yaptı. Bunun üzerine vatandaşlar faturalarda ne gibi bir değişklik olacağıan dair merakla araştırmaya başladı.

Ocak ayında ödenen yüksek faturalar, elektrik faturalarında yapılan düzenlemeyle azalacaktır. Ocak ayında ödediğiniz rakamlara göre Şubat ayı faturalarının ortalamasının şu şekilde olacağı belirtildi:

Elektrikte engelli indirimi var mı?

Elektrik faturalarında yeni gelişme: Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugün itibariyle...

Sanayi tesislerine müjde! Elektrik kısıtlaması...

Dolar ve euroda fırtına öncesi sessizlik mi yaşanıyor?

Dolar zirveye çıkacak! Tarih verildi!

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...

FED faiz kararı sonrası altında şok hamle! Gören inanamıyor!

ARALIK        OCAK          ŞUBAT
50 TL           76 TL              75 TL

100 TL         152 TL            152 TL

150 TL          240 TL           225 TL

200 TL          350 TL           310 TL

250 TL           465 TL          420 TL

300 TL          580 TL           530 TL

400 TL          810 TL           750 TL

500 TL         1.040 TL         980 TL