Ekonomi

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu... Bu yöntemlerden bazıları işe yararken, yanlış kullanımlar ise faturaların daha da artmasına neden oluyor

Ev geçindiren herkes gelen yüksek faturalardan tasarruf etmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemlerden bazıları işe yararken, yanlış kullanımlar ise faturaların daha da artmasına neden oluyor. Peki faturaları düşürmek için doğru yöntemler hangileri? İşte elektrik faturasını azaltmanın 7 yolu...

Elektrik, su ve doğalgaza gelen zamların ardından birçok kişi yüksek gelen faturaları düşürmenin yollarını arıyor. Bu durumda en büyük sorumluluk ise ev hanımlarına kalıyor. Evde yapılan bazı tasarruflarla kabarık gelen faturalar indirilerek bütçelere katkı sağlanabiliniyor..

İŞTE ELEKTRİK FATURASINI AZALTMANIN YOLLARI:

1- Evde kullandığımız elektronik cihazların enerji verimliliğinim A, A+, A++, A+++ olmasına dikkat edilmeli. Bu cihazlar daha az enerji ile çok daha fazla iş yapabildikleri için tasarrufta önemli bir rol oynuyorlar.

2- Buzdolabını güneş alan bir alana  veya radyatör, fırın gibi ısı üreten cihazların yanına koymamak gerekiyor. Çünkü buzdolapları dışarıdan ısı aldıkça içini soğutması zorlaşıyor ve bu nedenle elektrik tüketimi artıyor.

3- Yemek pişirirken fırının kapağını sürekli açmamak gerekiyor. Kapak sadece lüzumlu hallerde açılmalı. Çünkü kapak her açıldığında fırın sıcaklığı 25-30 derece düşüyor. Ayrıca cam ve seramik kaplar tercih edilirse fırın sıcaklığı 15 derece düşebilir. 

4- Çamaşırları yıkarken makineyi tam kapasite olarak çalıştırmak gerekiyor. Çamaşırlar bastırdığında tamburla arasında bir karış boşluk olmalıdır. Az kirli çamaşırlarda ekonomik programı kullanmak daha doğru olacaktır.

5- Bulaşıkları makinede yıkamak da tasarruf açısından oldukça önemli. 60 derece sıcaklık yerine, 50 derecede yıkayarak da yüzde 10 daha az enerji harcanması sağlanabilir.

6- Çamaşırları nemli olarak ütülerseniz ütü daha az yakar. Ütü alırken buhar ayarı ve buhar kapasitesi yüksek olan bir model seçilmelidir. Ütünün kendi kendine kireç tabakasını temizleyebilmesi de tasarruf etmeyi kolaylaştırır.

7- Elektrik süpürgesinde torbalı yerine su hazneli olanların tercih edilmesi gerekli. Süpürge torbalıysa süpürmeden önce mutlaka torbası boşaltılmalıdır. Aksi halde çekim gücü düştüğü için daha fazla enerji harcanır.

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

2.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! EYT'lilere promosyon...