Kent Haberleri

Elektrik faturasının gözler önüne serdiği çarpıcı tablo! 7 haneden 1’i ödeyemiyor!

Enflasyonun vatandaşa somut etkisi faturalarda kendisini gösteriyor. Her 7 haneden 1 tanesinin elektrik faturasını ödeyemediği ortaya çıktı.  İşte yaşanan “enerji yoksulluğu”nun çarpıcı tablosu… CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ahmet Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada,  2018 yılından başlayarak enerjide büyük bir buhran meydana geldiğini ifade ederek,  Türkiye’nin yaşadığı ‘enerji yoksulluğu'na dikkat çekti

Vatandaşın elde ettiği gelirin yüzde 10 oranından fazla miktarının enerji giderinin oluşturması, “enerji yoksulluğu” olarak tanımlanıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ahmet Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada,  2018 yılından başlayarak enerjide büyük bir buhran meydana geldiğini ifade ederek,  Türkiye’nin yaşadığı ‘enerji yoksulluğu'na dikkat çekti.

 

Akın, 2022 yılında doğal gaza yüzde 164, elektrik faturalarına ise yüzde 200 artışla Cumhuriyet tarihinin enerji alanında en büyük zamlarının yapıldığını kaydetti.

Türkiye’de bugün gelinen noktada her yedi haneden birinin elektrik faturasını ödeyemediğine işaret eden Ahmet Akın,   özellikle 2018 yılın başlayan yanlış tercihlerin ve politikaların neden oluğu enerjide yaşanan tahribatın AK Parti tarafından perdelenmeye çalışıldığını savundu.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAMLARI

 Ahmet Akın, “Seçimlere kısa bir süre kalmışken, AK Parti bu durumu perdelemeye çalışıyor. Yıllarca her alanda zam üstüne zam yapan iktidar, Türkiye'nin gücü olarak nitelenebilecek Karadeniz doğal gazı konusu ilk sırada gelmek üzere, ülkemizde yaşanan enerji yoksulluğunun görünür hale gelmesini çeşitli vaatlerle engellemeye çalışıyor. Elektrikte 2022 yılında yapılan yüzde 200 oranında, doğal gazda yüzde 164 oranında Cumhuriyet tarihinin en büyük enerji zamlarını gerçekleştiren iktidar, ülkemizde derin bir enerji yoksulluğu yaşanmasına sebep oldu” diye konuştu.

SAYI 3 YILDA 3 KATINA ÇIKTI

İktidarın gayretlerine rağmen mevcut durumun resmi raporlara ve rakamlara yansıdığını söyleyen Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Hanelerin ülkemizde artık enerjiye erişmekte zorluk yaşadığı gözleniyor. Ucuz, kesintisiz ve kaliteli enerji vaadini 2018 yılında yapan AK Parti, temel bir hak kabul edilen enerji faturalarıyla vatandaşlarımızın adeta ezilmesine seyirci durumunda 2019 yılında ilk kez başlatılan elektrik tüketim desteği kapsamında 1 milyon 343 bin 109 hane yer alıyordu. Aradan geçen yıllarda uygulamaya sokulan yanlış politikalar sonucu, özellikle 2022 senesi gerçekleştirilen zammın ardından bu sayı 3 milyon 690 bin 582 haneye ulaştı. 2019-2022 yıllarını içeren 3 sene  içinde faturasını ödeyemez hale düşen hanelerin sayısı yaklaşık 3 kat yükseldi. İktidarın tarafından yaratılan bu tabloya göre, Türkiye'de yaklaşık her yedi haneden biri faturasını ödeyemiyor.

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Nefes alamayacak duruma geldiler…İhracatçı mevzuat değişikliklerinden şikayetçi!