Kent Haberleri

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde! Yapılan düzenlemeyle birlikte kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan duyuruyla birlikte, elektrik tüketimi yapan ev ve ticarethane aboneleri için yeni bir elektrik tarifesi yürürlüğe girmeye hazırlanıyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak.

 

EPDK'nın duyurusuna göre, mesken abonelerinin elektrik tarifesi değişikliklerine tabi tutuldu. İlk kademede yer alan mesken abonelerinin kilovatsaat başına fiyatı 134,1070 kuruş olarak belirlenirken, yüksek kademede bulunan mesken aboneleri için bu fiyat 199,1154 kuruş olarak güncellendi. Bu değişikliklerle birlikte ev aboneleri, elektrik faturalarında artışlarla karşılaşacak.

ELEKTİRİĞE O TARİHTEN SONRA ZAM

EPDK'nın duyurusuna göre, mesken abonelerinin elektrik tarifesindeki değişiklik şu şekildedir: İlk kademede yer alan mesken abonelerinin kilovatsaat başına fiyatı 134,1070 kuruş olarak belirlendi. Yüksek kademede bulunan mesken abonelerinin ise kilovatsaat başına fiyatı 199,1154 kuruş olarak güncellendi. Bu yeni tarife, EPDK tarafından yapılan duyuru ile kamuoyuna duyuruldu.

EV VE TİCARETHANELERDE YENİ TARİFE

1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak olan ticarethane abonelerinin elektrik tarifesinde, ilk kademede elektriğin kilovatsaat fiyatı 233,2299 kuruş olarak belirlendi. Yüksek kademede ise kilovatsaat fiyatı 309,5794 kuruş olacak.

Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesinde kilovatsaat fiyatı 308,5924 kuruş olarak kararlaştırıldı. Yeşil tarife için ise kilovatsaat fiyatı 258,4316 kuruş olarak belirlendi.

Bu yeni tarife, 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecektir.

SONDAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Deprem mi oldu? Son deprem, nerede, kaç şiddetinde? İşte son depremler!
Gram altın volkan gibi patlayarak tarihi rekor kırdı! İşte 27 Haziran 2023 gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları...
Dolar bayram öncesi 25 TL'den 26 TL'ye fırladı! Dolar ne kadar? Euro ve sterlin kaç TL? 27 Haziran 2023!
2023 Temmuz'da 'Aile Destek Programı' bitti diye üzülmeyin! Başvurana hemen şimdi 1.250 TL değil, 6.095 TL para!