Ekonomi

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yılbaşı şoku! 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu! İşte detaylar!

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair karar verildi. 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu. İşte detaylar!Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlanıp, resmen yürürlüğe girdi

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli karar verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlanıp, resmen yürürlüğe girdi. İşte haberin detayları…

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yeni yıl güncellemesi yapıldı. Buna göre; gelecek yıl itibarı ile geçerli olacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası ve Vadeli Elektrik Piyasası birim ücretleri belirlendi. EPDK'nin konuya dair Kurul kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu bilgilere göre; Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası'nda 2023 yılında geçerli olacak birim işlem ücreti standart metreküp başına 0,001961 lira, birim dengesizlik uzlaştırma işletim ücreti standart metreküp başına da 0,006035 lira, yıllık katılım ücreti 52 bin 303 lira ve kabul edilmeyen itiraz ücreti de adet başına 200 lira elde etti. Vadeli Doğal Gaz Piyasası'nda birim işlem ücreti standart metreküp başına 0,000450 lira, yıllık katılım ücreti 2 bin 500 lira ve kabul edilmeyen itiraz ücretine bakıldığı zaman ise adet başına 200 lira olarak belirlendi.

YILLIK KATILIM ÜCRETİ 1000 LİRA

Vadeli Elektrik Piyasası'nda ise birim işlem ücreti megavatsaat başına 1 lira, yıllık katılım ücreti 10 bin lira ve kabul edilmeyen itiraz ücreti de adet başına 200 lira olarak saptandı. Kurul, Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi ve Piyasası'nda gelecek sene birim ücretinin megavatsaat başına da 0,20 lira, yıllık katılım ücretinin 1000 lira olarak uygulanmasına karar verildi. Söz konusu kararlar, 1 Ocak 2023 yılı itibarı ile yürürlüğe girecek.

BİR KİŞİ İKİ DOĞALGAZ ABONELİĞİ ALABİLİR Mİ?

Doğal gaz aboneliği bulunan bir konutta ya da dükkanda doğal gazı kullanan abonenin, aboneliğini iptal etmesi ya da söz konusu yerden ayrılması taşınması gibi sebeplerden dolayı bir başkasının aynı yere taşınarak orada doğal gaz kullanabilmesi için Dağıtım Şirketi ile yapacağınız gaz kullanım sözleşmesi ikinci gaz kullanım sözleşmesidir.

Kızılay’dan KPSS’siz memur alımı! İlkokul mezunları hemen başvurabilir! İşte Kızılay memur alımı şartları!

Bakanlıktan esnafa müjdeli haber! O destek ödemelerine yeni yıldan önce dev zam! İşte detaylar!

Bekçi maaş ne kadar 2022? Bekçi maaşlarına zam geldi mi? Zamlı bekçi maaşı ne kadar?