Ekonomi

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak.Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak. Belirlenen koşulları taşıyan 4 kişilik aileye elektrik faturası desteği amaçıyla 206 Türk Lirası verilecek. Bu bağlamda, belirli koşulları karşılayan vatandaşlar elektrik faturasıyla PTT şubelerine giderek elektrik faturası desteğinden faydalanabilecekler.

Doğalgaz desteğinin açıklanmasından sonra başvuru şartları ve detayları vatndaşlar tarafından merak ediliyor. Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen kişiler e-Devlet'ten veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan başvuruda bulunabilecek. İşte başvuru şartları ve tüm detayları…

206 Türk Lirası destek sağlanacak

Ege Haber'den Tuğba Bozdağ'ın haberine göre, elektriğe yapılan zamlar ve elektrik tüketiminin yoğunlaştığı bu dönemde çok sayıda vatandaş elektrik faturası desteğinden faydalanmak için araştırma yapıyor. 
Peki elektrik faturası yardımından kimler faydalanabiliyor?

Elektrik faturası yardımının şartları açılandı. Söz konusu ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleşecek. Destek miktarı kişi sayısına göre farklılık gösterecek. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 Türk Lirası olurken 4 kişilik aile için ise 206 Türk Lirası oldu.

Elektirik faturası desteği nedir?

Elektrik faturası desteği faturası vatndaşlar tarafından merak ediliyor. Peki elektrik desteği faturası nedir? Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi kişilerin faydalanması amacıyla oluşturulmuş bir destektir. Elektrik tüketim desteğinden faydalanabilen kişiler, PTT şubelerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Eelektrik faturası desteğini kimler alabilir? İşte detaylar...

"-Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

-Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

-Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

-Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

-Çoklu Doğum Yardım Programı

-Kronik Hastalık Yardım Programı

-Engelli Aylıkları

-Yaşlı Aylığı

-Engelli Yakını Aylığı

-65 yaş üstü muhtaç kişiler" yararlanabilecekler.

Elektrik desteği için başvuru nasıl yapılır?

Elektrik faturası desteği başvurusunda bulunmak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden faydalanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağılı yaşayanlarda benzer şekilde 200 Türk Lirasına kadar elektrik fatura desteği imkanı veriliyor. Yeni dönemde bu destekten yararlanmak isteyen kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağlı yaşayan vatandaşlar evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusunu yapabilecekler.

Doğalgaz desteği ve detayları...

Doğalgaz desteğinin duyurulmasından sonra  vatandaşlar başvuru sürecini yakından raştırmaya başladı. Doğalgaz yardımının ücret miktarı ve detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuru süreci ve yardım miktarı hakkında bilgi verdi.

Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyenler, e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan başvuruda yapabilecek. Ayrıca yardımlar PTT üzerinden gerçekleştirilecek. Vatandaşlar faturasıyla PTT’ye giderek yaptıkları ödemeyi geri alabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardımlarına dair hane başına yıllık 450 Türk Lirası ve 1.150 Türk Lirası arası bir destek sağlayacaklarını söyleyerek, “Bu ödemeleri mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz” diye açıkladı.

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...