Ekonomi

Elektrik ve doğalgazda şok gelişme! Yüzde 123 arttı!

Doğalgaz, petrol, LPG ve elektrik piyasalarında gelecek yıl uygulanacak idari para cezaları, yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 122,93 artırıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuyla ilgili bildirimleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı

Enerji piyasalarında devreye sokulacak idari para cezaları tekrar değerleme oranında artırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuyla ilgili bildirimleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bu açıklamaya göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, petrol, doğal, LPG ve elektrik piyasası kanunlarının alakalı maddeleri gereğince para cezalarını, 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere % 122,93'lük yeniden değerleme oranında yükseltildi.

İlgili yasalara aykırılık nedeniyle 2023'te uygulanacak idari para cezaları, elektrik piyasasında 2 bin 864 lira ile 7 milyon 215 bin 524 lira, doğalgaz piyasasında 3 milyon 171 bin 801 lira ile 6 milyon 343 bin 647 lira arasında olacak.
 

Petrol Piyasası Kanunu uyarınca ulusal marker ekleme işlemlerinde nezaret etmek üzere yetki verilen bağımsız gözetim firmalarının yükümlülüklerini yerine getirmemelerinin de aralarında bulunduğu mevzuat ihlallerinde ilgililere 1009 lira ile 40 milyon 609 bin 697 lira arasında ceza uygulanacak.

Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı ne kadar oldu?

AK Parti'den Flaş EYT'de Yaş Sınırı Açıklaması

Asgari ücret zammı sonrası kıdem tazminatı ne kadar oldu?