Ekonomi

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. Bu destekle ilgili olarak vatandaşlar, ne kadar para yardımı yapıldığı ve nasıl başvuru yapabilecekleri gibi konularda araştırmalar yapıyorlar

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, fatura destek başvurusunda bulunarak elektrik desteği alabiliyorlar. Bu destekle ilgili olarak vatandaşlar, ne kadar para yardımı yapıldığı ve nasıl başvuru yapabilecekleri gibi konularda araştırmalar yapıyorlar. Elektrik yardımına ilişkin merak edilenler haberimizin devamında yer alıyor.

Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır ve kimler faydalanabilir?

Elektrik Tüketim Desteği faydalanma şartları merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Elektrik Tüketim Desteği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılmaktadır. Bu destek, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmaya Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı kanunlar kapsamında belirtilen vatandaşlara yöneliktir. 2022 sayılı kanun kapsamında aranan şartlar şunlardır:

yukarıdaki koşulları sağlayan vatandaşlar; Elektrik Tüketim Desteği almak isteyen vatandaşlar, başvurularını PTT şubelerinden yapabilirler. Bu destekten yararlanmak için, Türkiye Cumhuriyet kimlik kartınız ve son elektrik faturanızı yanınızda getirmeniz yeterlidir. Verilen yardımdan faydalanabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan düzenli olarak sosyal destek almak gerekmektedir.

 

E-devlet üzerinden ise sadece sosyal yardım projelerine başvuru yapabilirsiniz. Elektrik Tüketim Desteği başvurusu e-devlet üzerinden yapılmamaktadır. Eğer sosyal yardım projelerine başvurmak istiyorsanız, e-devlet üzerinden başvurabileceğiniz bir link mevcuttur. Bu link aracılığıyla, çeşitli sosyal yardım projelerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Elektrik yardımı ne kadar?

Aile Bakanlığı'ndan flaş hamle! PTT'den 2.500 TL verilecek, acilen göz atmak gerekiyor

Depremlerin ekonomik faturası ağır olacak! İşte Türkiye ekonomisini bekleyen riskler!

Elektrik faturası 130 TL'den yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!