Ekonomi

Elektrik yardım parası nereye yatacak? Elektrik yardım parası ne zaman yatacak?

Elektrik yardımı ya da elektrik fatura desteğinin ne zaman yatacağına dair vatandaşlar sorularını yönlendirmeye devam ediyor. Peki “Elektrik fatura desteği ne zaman yatacak?” İşte detaylar!Bunun için gelirinizde bir artış olmaması gerekir

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR VERİLİR?

Elektrik fatura desteğinin verilmesi sosyal yardım hakkınız devam ettiği süre boyunca verilir. Bunun için gelirinizde bir artış olmaması gerekir. Yani hanede kişi başına düşen gelir miktarı, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır şeklinde bir şart bulunuyor.

İşte diğer merak edilen soru ve yanıtlar…

ELEKTRİK YARDIM PARASI NEREYE YATACAK?

Elektrik fatura desteği ödemesi, var olan faturanız üzerinden indirim şeklinde uygulanır. Örneğin, 400 TL tutarında bir faturanız bulunuyorsa, 180 TL indirim hakkı elde ettiyseniz 220 TL ödeme yaparsınız. Bu sayede daha az bir para ödeyerek avantaj sağlarsınız. Faturanızın ödenmesi için PTT şubesine gitmelisiniz. PTT şubesine giderken faturanızı yanınıza da almalısınız.

Elektrik yardım parası nereye yatar sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Herhangi bir kuruma başvuru yapılmadan; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

ELEKTRİK YARDIM PARASI NE ZAMAN YATACAK? ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuya dair şunları söyledi; "Gelir seviyesi belli bir rakamın altında olan kişilere, koruyucu önleyici tarzda destek olacak yeni programlar meydana getirdik. Türkiye Aile desteği. Bu bağlamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına geçecektir. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde hesaplara yatırılacak."

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE KADAR?

İslam Memiş’ten kritik Perşembe günü uyarısı! İşte gram altının yeni rotası!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

SGK duyurdu! Bu meslektekiler daha erken emekli oluyor! İşte detaylar!