Ekonomi

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansı En Yakıt'a verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj istasyonları için ilk lisansın verildiği duyurmuştu. Mevcut fiyatlarla, elektrikli araçların evden şarj edilmesi halinde oluşan yakıt maliyeti, benzin ve dizel yakıtlı araçların yakıt maliyetinin yaklaşık üçte biri seviyelerinde

 

Elektrikli araçların yakıt maliyetleri benzin ve dizel yakıtlı araçlarla kıyaslandığında çok daha avantajlı bir durumda. Mevcut fiyatlarla, elektrikli araçların evden şarj edilmesi halinde oluşan yakıt maliyeti, benzin ve dizel yakıtlı araçların yakıt maliyetinin yaklaşık üçte biri seviyelerinde.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şimdiye kadar toplam 5 farklı lisans başvurusu aldıklarını açıkladı.

Yılmaz elektrikli araç şarj altyapısı lisansı alan firmaların kendi şarj istasyonlarını kurabileceklerini ancak isterlerse sertifika vererek (Benzin istasyonu mantığıyla) bayilik sürecini de devreye alabileceklerini açıkladı.

Elektrikli ağların büyümesi için önemli görünen bu konu yanında, bir “Serbest Erişim Platformu” da yolda bulunuyor. Bu bir telefon uygulaması olacak ve böylece sürücüler şarj istasyonları hakkında tek bir noktada detaylı bilgi alabilecek, hızlıca konum belirleme yapabilecek.
 

Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) Türkiye'nin ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansını Akcan Holding bünyesinde kurulan En Yakıt isimli şirket aldı.

Akcan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özcan Akcan, "Dünyada ve Türkiye'de çığır açan en-ix teknolojisiyle fark yaratan kuruluşumuz, inovatif girişimlerle her zaman ilklere öncülük ediyor. Şarj ağı işletmeci lisansını ilk alan firma olarak, 1 numaralı lisans sahibi kimliğimizle çok güzel yatırımlara daha hızla imza atacağız. Ağımızı yüksek verimli şarj istasyonlarıyla donatıp elektrikli araç kullanıcıları için hizmet atılımı yapacağız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 81 İLDE 300 MİLYON LİRALIK DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğani elektrikli araç şarj istasyonlarının 81 ilde yaygınlaştırılması için alt yapı girişimlerine 300 milyon lira destek sağlayacaklarını açıklamıştı.

Erdoğan konuyla ilgili yapktığı açıklamada, "Yerli otomobil TOGG başta olmak üzere elektrikli otomobil üretimi ve kullanımındaki gelişmeleri dikkate alarak yüksek hızlı şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması konusunda adımlar atıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız vasıtasıyla 81 ilimizin tamamında bin 500’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonu kurulmasına yönelik çalışmalara 300 milyon liralık destek sağlıyoruz. Amacımız bir yıl içinde ülkemizde yaygın bir yüksek hızlı şarj alt yapısını sağlamak” şeklinde konuşmuştu.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Rusya'dan ruble resti! Ödemeyi kabul etmeyen ülkeye gazı kesti

Tavuk fiyatlarını ucuzlatacak çalışma başladı! 80 liradan düşecek

FED açıklaması sonrası emtia piyasasındaki ürünlerin fiyatı arttı

Asgari ücrete ek zam sonrası 6 bin lira olacak! Temmuz'da açıklanacak artışta kriter belli oldu

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

Şimdiye kadar hiç duyulmamış dolar yorumu: Bir gecede 7 lira düşecek 9 lira olacak!

Zeytinlikte su kuyusu açtılar içinden çıkan şaşkına çevirdi! TPAO numune aldı: İşte o ilimiz

TOKİ'den kiradan ucuza ev sahibi olma fırsatı! Sıfırdan başlayacak projeler açıklandı