Ekonomi

Elektrikli otomobillerin o sorunu çözüldü!

Greater Bay Technology, elektrikli otomobillerin o sorununa derman olmaya çalışıyor. İşte detaylar!Greater Bay Technology, en yeni EV pilinin soğuk havalarda dahi normal hız da şarj edilebileceğini düşünüyor

Elektrikli araçlar son dönemin en çok tercih edilen otomobillerinden biri oldu. Greater Bay Technology, en yeni EV pilinin soğuk havalarda dahi normal hız da şarj edilebileceğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları…

ŞARJ OLMASINI SAĞLAYACAK!

Greater Bay Technology grubunun kurucu ortak ve yönetim kurulu başkanı olan Huang Xiangdong, şirketin yeni Phoenix hücresinin süper iletken malzemeler ve termal yönetim kullanılıp, yalnızca beş dakikada -4F'den 77F'ye ısıtma yapacağını ve pilin "her türlü hava şartında altı dakika içerisinde" şarj olmasını sağladığını iddia etti. Huang, "Phoenix pili sadece EV'ler için uzun şarj süresi olmamakla birlikte, diğer sorunlu huşuları da ele alıyor" diye konuştu. "Sıcak ya da soğuk bir gün olması fark etmeden, Phoenix pilinin menzili etkilenmeyecek."

Soğuk hava şartlarında şarj verimliliği kaybı, EV pil alanında kalıcı olarak bir engel oluşmuştu. Polestar ve GM dahil olacak şekilde diğer otomobil üreticileri, ısı pompaları ekleyerek, sorunun cevabını buldu ve Alman ZF şirketi, kabin ısıtması adına kullanılan enerjiyi azaltabilmek de ısıtmalı bir emniyet kemerinin yani veyahut "ısı kemerinin" prototipinin de yapıldığı belirtildi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN MENZİL SORUNUNA ÇÖZÜM!

Yeni Phoenix hücresinin 1.000 km menzile sahip olduğu ifade edildi. Greater Bay Technology, Çin'in   en bilinen, en popüler üçüncü EV markası olan Aion'un elektrikli otomobillerinde gelecek sene pili halka sunmayı amaçlıyor. Aion, Greater Bay Technology'nin içerisinde, devlete ait Guangzhou Automobile Corporation'ın şemsiyesi altında bulunuyor. İlave olarak da Greater Bay Technology'nin "hücreyi kullanabilmesi için de diğer otomobil üreticileri ile görüşmelerde bulunduğu" dile getiriliyor. Huang'ın uzun vadeli vizyonunu özetleyerek, "EV'ler benzinli arabalar gibi sürülüp bakımı yapıldıktan sonra, kitlesel benimseme adına da daha büyük bir şans bulunuyor" şeklinde açıklandı.

Greater Bay Technology, değeri 1 milyar doları geçen iki yıllık bir girişimdir. Birinci nesil pili, şu sıralarda da Aion'un V Plus elektrikli SUV'sinde yer alan aşırı hızlı şarj olan bir hücredir.