Kent Haberleri

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. Maaşlarının büyük bir bölümünü faturalara ayırmak istemeyen vatandaşlar da tasarruf yöntemlerinin hangisi olduğunu araştırıyor

Ülkemizde elektrik başta olmak üzere enerji kullanımında hemen hemen her alana ciddi zamlar geldi. Maaşlarının büyük bir bölümünü faturalara ayırmak istemeyen vatandaşlar da tasarruf yöntemlerinin hangisi olduğunu araştırıyor. Faturaları anında 2 katına yöntem paylaşılarak da vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri durumunda faturalarını düşürebilecekleri ifade edildi. 

ÇAMAŞIR VE BULAŞIK MAKİNESİ EN FAZLA ELEKTRİK HARCAYAN EŞYALAR ARASINDA YER ALIYOR

Artış gösteren elektrik faturaları vatandaşların cebini büküyor. Sizler de elektrik faturasının yüksek gelmesinden şikayetçiyseniz fark etmeden yaptığınız bu hatalara bir dur diyebilirsiniz. Elektrik faturasını düşürmek istiyorsanız, bu noktalara dikkat etmeniz gerekiyor...

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin en temel sebebi, ev aletlerinin yanlış kullanılması. Ev ekonomisine katkı sağlamak ve faturaları düşürmek isteyenler elektrik faturasını düşürmenin yollarını arıyor. Çamaşır ve bulaşık makinesi başta olmak üzere bu tür eşyaların yanlış kullanılması faturaların iki katına çıktığı ifade ediliyor.

Elektrik en pahalı olduğu günler Pazartesi, Salı ve Çarşamba olarak ifade ediliyor. En ucuz gün ise cumartesi gibi gözükse de aslında Perşembe’dir.

ÇAMAŞIR MAKİNELERİNİZİ GECE ÇALIŞTIRIN

Günler dışında saatler daha büyük önem arz etmektedir. Elektrik kullanım tutarının en yüksek olduğu saat dilimi 17.00 – 21.00 olarak ifade edilirken, en düşük saatler 01.00 – 07.00 arasındadır. Bu kriterlere dikkat ederek kullanım sağlarsanız elektrik faturasından tasarruf yapabilirsiniz.

Bulaşık makinesi yıkama işlemi yaptıktan sonra kurutmaya geçer. Bulaşıklarınızın kurumasını makineye yaptırmayın. Kendi kendine kurulamalarına izin verin. Konuya ilişkin Kaliforniya Enerji Komisyonu’na göre hava kurutma plakaları bulaşık makinesinin enerji kullanımını yüzde 15 – 50 arasında azaltabilir.