28 / 04 / 2024

Eli Yişai: Kudüs'te inşaatlar sürecek

Eli Yişai: Kudüs'te inşaatlar sürecek

İsrail Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Eli Yişai, hükümetin Kudüs'teki inşaatlarını sürdüreceğini söyledi

 



ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ay başındaki İsrail temasları sırasında bakanlığının, Doğu Kudüs'teki Yahudi mahallelerinden Ramat Şlomo'da verdiği 1600 ilave konut onayıyla gündeme gelen İsrail Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Eli Yişai, hükümetin Kudüs'teki inşaatlarını sürdüreceğini söyledi.

Ordu radyosunun verdiği habere göre, Yişai, aşırı dinci toplumun gazetelerinden birine verdiği demeçte, "Kudüs'te binlerce ev inşaatına onay veren bir bakan olma şansını verdiği için tanrıya şükrettiğini" de kaydetti.

ABD'nin tavrının, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a cesaret verdiğini belirten Yişai, Biden'in ziyaretinden bu yana, Filistin tarafının ne denli katı bir tutum sergilediğinin görüldüğünü ve Filistinlilerin yakınlaşma
görüşmelerine bile katılmayı kabul etmediklerini ifade etti. Yişai, bunun da Filistin tarafının verdiği sözleri hayata geçirmeyeceğini gösterdiğini savunarak, tüm bunların, Abbas'ın barış istemediğinin kanıtı olduğunu iddia etti.

İsrail İçişleri Bakanı, "sadece ver-ver" ile hareket edemeyeceklerini belirterek, "karşılığında bir şeyler almanın zamanının geldiğini" söyledi.

Yişai, halkın, seçim kampanyaları sırasında Kudüs'le ilgili konularda hiçbir uzlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyleyen bir hükümeti seçtiğini de kaydetti.
AA


Geri Dön