Kent Haberleri

Elinde 1 doları bile olanlar bu habere hemen baksın! Dolar böyle giderse...

Merkezi Londra'da bulunan varlık Yönetim Şirketi Eurizon SLJ Capital, Fed'in enflasyondaki gerileme sebebiyle faiz indirimine gideceğini ve bu durumun doları zarara uğratacağına inanıyor. Şirketin tahmini, doların önümüzdeki sene yüzde 10-15 kıymet kaybedebileceği yönünde.İşte bazı örnekler:İthalat: Doların değerinin artması, ithal ürünlerin fiyatını düşürebilir ve ithalatın artmasına neden olabilir

Doların artması, farklı şekillerde ekonomik ve finansal etkileri olabilir. İşte bazı örnekler:

İthalat: Doların değerinin artması, ithal ürünlerin fiyatını düşürebilir ve ithalatın artmasına neden olabilir. Bu durum, yerli üreticiler için rekabeti zorlaştırabilir.

İhracat: Doların değerinin artması, ihracat yapan ülkeler için dezavantajlı olabilir çünkü ihracat mallarının fiyatı artar ve diğer ülkelerdeki müşteriler için daha pahalı hale gelir.

Turizm: Doların değerinin artması, turizm endüstrisinde değişikliklere neden olabilir. Doların değeri arttığında, ABD'ye seyahat etmek daha pahalı hale gelir ve ABD'deki turizm endüstrisi için zorlu bir ortam oluşabilir.

Yatırım: Doların değerinin artması, ABD varlıklarına yatırım yapan yatırımcılar için daha cazip hale gelebilir ve bu durumda ABD hisse senetleri, tahviller ve emlak piyasaları gibi varlıkların fiyatlarını artırabilir.

Dış borçlar: Doların değerinin artması, ABD dışındaki ülkelerden dolar cinsinden borç alan ülkeler için daha zorlu bir durum oluşturabilir. Bu ülkeler, doların değerinin artmasıyla borçlarının ödemesi daha zor hale gelebilir.

Elinde 1 doları bile olanlar bu habere hemen baksın! Dolar böyle giderse...

Eurizon SLJ Capital Stratejistleri Stephen Jen ve Joana Freire paylaştıkları bir notta doların ileride 4 ila 6 çeyreklik zaman içinde gerilemesini sürdürebileceğini ve yüzde 10-15 değer kaybedebileceğini tahmin etti.

Uzmanlar ABD Merkez Bankası'nın şahinliğinin tepesine çok yakın olduğunu ve bankanın sonraki atağının faiz indirimi olacağını öyleyerek "Fed bu kadar sıkılaşmaya gittiği ortamda ABD'de ve dünyada enflasyon riskleri aşağı yönlü. Dünyanın büyük caoğrafyalarında zaten baskılanmış olan ekonomik aktivite, ironik bir halde, muhtemelen global talebin çökmesine mani olacak. Bu senaryo dolarda da önemli bir zayıflamaya işaret ediyor" değerlendirmesini yaptı.


Jen, bu senaryoyu ABD enflasyonunun 2021'de çoğaldığını süratle düşeceğini tahminine dayandırıyor.

Küresel piyasalarda dolar aşağı yönlü trendde.

Bloomberg Dolar Endeksi Fed'den bu yıl faiz indirim beklentileriyle geçen Eylül ayındaki zirveden bu yana yüzde 10 düştü.

Son dakika.. Emeklilerin maaş ve ikramiye tarihleri belli oldu! Bu habere hemen bakın

A101 6 Nisan'da bombayı patlatıyor! Tuvalet kağıdına dev indirim! Yarın son gün

TÜİK merakla beklenen verileri açıkladı! Mart ayında en çok onun fiyatı yükseldi!