Kent Haberleri

Elinde 1 gramın bile varsa hemen bu habere bak! Altını olanlar paraya para demeyecek! 

Altın kuru dolar baskısına nazaran sert bir çıkış yaşarken altın yatırımcıları, bugün 1240 TL seviyelerinde olan olan gram altının mayıs ayında 1400 TL, sene bitiminde ise 2 bin TL'ye ulaşacağını söyledi.Kimyasal sembolü "Au" olan altın, parlak sarı rengi, yüksek elektrik iletkenliği, dayanıklılığı ve dövülebilirliği nedeniyle tarihsel olarak para birimi, mücevherat ve yatırım aracı olarak kullanılmıştır

Altın, bir kimyasal element ve bir değerli metaldir. Kimyasal sembolü "Au" olan altın, parlak sarı rengi, yüksek elektrik iletkenliği, dayanıklılığı ve dövülebilirliği nedeniyle tarihsel olarak para birimi, mücevherat ve yatırım aracı olarak kullanılmıştır.

Altın, doğada bulunan en nadir elementlerden biridir ve dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunabilir. Altın madenciliği, altın topraktan çıkarılır ve işlenir. Altının saflık derecesi "karat" (K) olarak ölçülür. Saf altın, 24 karattır (%100 altın), diğer karat değerleri ise saflığın altındaki bakır, gümüş veya diğer metallerin oranını belirtir.

Altın, yatırım aracı olarak kullanılabilir. Altın fiyatları arz ve talebe bağlı olarak değişebilir ve ekonomik belirsizlik, enflasyon veya diğer piyasa faktörleri altın talebini artırabilir. Yatırımcılar genellikle altına yatırım yaparak portföylerini çeşitlendirir ve riskleri azaltır. Ayrıca, altın mücevherat veya sanatsal amaçlar için de kullanılabilir.

Dolar kurunun Merkez Bankası aracılığı ile baskılandığı şu günlerde yatırımcılar altına döndü. Kuyumcular, altının gramının mayıs ayının bitimine kadar 1400 TL olmasını beklerken  sene bitiminde ise yaklaşık 2 bin TL'ye kadar çıkmasını tahmin ediyor.

Elinde 1 gramın bile varsa hemen bu habere bak! Altını olanlar paraya para demeyecek!

"DÜNYADAKİ TEK GÜVENİLİR EMTİADIR ALTIN"

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Normal bir seyir bu. Gram altında çıkış veya altında çıkış çok normal. Rutine bağlı olarak çıkıyor ve bu çıkış sürecek. Şu anda gram altın 1240 TL, 1400'e kadar çıkmasını bekliyoruz mayısın bitimine kadar. Dünyadaki gelişmelere de bağlı, bizim ülkemizle alakası yok. Altın, çok korkak bir madendir. Zoru ve problemi hiç sevmez, hemen tesir altına girer, kıpırdanır ve çıkar. Dünyadaki tek embiyetli emtiadır altın. 'Bakır, gümüş' derler ama hepsi hikaye, altın."

 

"KESİNLİKLE TL'DE KALMAYIN"

Kuyumcu Rahmi Cömert ise şöyle konuştu:

"Altının gramı, şu an itibari ile 1240 TL seviyesinde alıcısıyla kavuşuyor. Altın, sert yükselişler yaşayabilir. Hâlâ altın alım avantajı oluşturuyor diyebilirim. Seçim arkasından altının 1350-1400 TL olabileceğini, sene bitiminde 2 binleri göreceğini bütün ekonomist arkadaşlarımızdan dinliyoruz. Kapalı çarşının da ifadeleri bu yönde. Yani katiyyen TL'de kalmayın. Altının güzel bir yatırım aracı olduğunu, uzun dönemde de alıcısına para kazandıracağını ifade ediyor."

 
Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiriyor! Yıllık izinle ile alakalı flaş karar verildi

İM yine yaptı yapacağını! Aktüel ürünleri arasında öyle bir ürün var ki.. Herkes almak için birbiriyle kapışacak

Şok'ta Philips LED TV 19.999 TL'den satışa sunuldu! İşte 25 Mart 2023 fiyat listesi