Kent Haberleri

Elinde altın olanların ayakları yerden kesilecek! Yatırımcılar paraya para demeyecek! Merakla beklenen tarih açıklandı

Altın fiyatlarının dalgalı seyretmesi bir çok komplo teoriyi de beraberinde getirmişti. ABD Merkez Bankası'nın 22 Mart'ta faiz artışına gideceğine kesin olarak bakılırken son değerlendirmelerde Altın fiyatlarında akıl almaz bir yükseliş yaşayacağına dair oldu.Ayrıca, altın geleneksel olarak bir yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır

Altın, yüksek iletkenlik özelliği ve estetik görünümü nedeniyle elektronik endüstrisinde ve mücevher yapımında yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, altın geleneksel olarak bir yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır. Altın, dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olup, merkez bankalarının rezervlerinde bulunur ve uluslararası ticarette yaygın olarak kullanılır.

ALTIN FİYATLARI SON DURUM

Silicon Valley Bank ve Signature Bank aracılığı ile gelen ani başarısızlıklar ile beraber piyasaları kontrol altına almak adına harekete geçen ABD düzenleyicilerinin etkisini sindirmek ile meşgul oldu.

Altın yatırımı ise halâ güvenli limanlar arasında durmayı sürdürüyor. Ancak daha önemlisi olarak altın ücretleri ABD Merkez Bankası (FED) aracılığı ile alınacak olan faiz kararı ile 
beraber yeni bir yön belirleyecek.

Faiz yükseltmesi beklentilerinin tekrar ücretlendirilmesi aracılığı ile olduğu bilgisi paylaşıldı. 22 Mart 2023'te yapılacak olan FED faiz toplantısı dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Toplantıya dair uzman isimlerden gelen ön görüler de netlik kazanıyor.

Elinde altın olanların ayakları yerden kesilecek! Yatırımcılar paraya para demeyecek! Merakla beklenen tarih açıklandı

FED KARARI NE OLACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) bulunduğumuz haftadan itibaren 50 baz puanlık faiz yükselmesi bekleyen piyasalar, SVB Financial Group'un (SIVB) iflas etmesiyle beraber  bu beklentiyi uçurumdan aşağı attı. Tahminlere göre 25 baz puanlık faiz artışı olması veya hiç yapılmaması halinde eşit bir şekilde iddialar sürüyor.

ABD enflasyon verisi ile beraber 25 baz puan olasılığında yükselme bekleniyor. 22 Mart tarihinde gerçekleşecek olan toplantı ile beraber yüzde 84'lük bir ihtimal ile 25 baz puan artışı yapılacağı ifade ediliyor.

FİYATI 3.000'E KADAR YÜKSELEBİLİR

Altın ücretlerine dair tahminlerin sık sık yapıldığı zamanlarda yeni tahminler de gelmeye devam ediyor. Altın ücretlerinin rekor kırmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Bloomber  Intelligence kıdemli makro stratejisti Mike McGlone, FED sıkılaşma politikasını bir köşeye fırlatarak gevşemeye geçiş sinyalinin verilmesi ile beraber tahminlerde buldu. Tahminlerine göre altın ONS ücreti 3.000 dolara kadar yükselme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Altının nabzını tutan adamdan flaş açıklama! Altın bu noktada pik yapacak

Az önce açıklandı DSİ'den büyük istihdam operasyonu! Kimse işsiz kalmayacak

Piyasalarda deprem etkisi! İslam Memiş arka arkaya açıkladı ve herkesi uyardı!