Kent Haberleri

Elinde altın ve gümüş olanlar hemen baksın! Altın ve gümüşün yönü resmen belli oldu! Yatırımcılar tam 12'den vuracak!

Altın ve gümüş yatırımcılarını yakından ilgilendiren son dakika açıklaması Troy Kıymetli Maden Ticaret AŞ'den geldi. Altın ve gümüşün yönü resmen belli oldu! Yatırımcılar tam 12'den vuracak! Açıklanan rapora göre, altın ve gümüşün yönü resmen belli oldu

Troy Kıymetli Maden Ticaret AŞ, “Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri” raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, altın ve gümüşün yönü resmen belli oldu. Elinde altın ve gümüş olanlar tam 12'den vuracak. İşte altın ve gümüş fiyatları tam bu kadar olacak...

ELİNDE ALTIN VE GÜMÜŞ OLANLAR HEMEN BAKSIN!

Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri raporuna göre; yatırımcıların “güvenli liman” olarak kabul ettikleri altının geçen yıl bu rolünü gerçekleştiremediği fakat bu yıl ons bazında 2000 doları aşarak yeni bir rekor seviyeye çıkacağını öngördü. Raporda ayrıca 2023 yılının gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenlerin getirileri anlamında pozitif bir yıl olacağı vugulandı.

Raporda,Fed olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının sert faiz artırımlarının altın fiyatları üzerinde baskılanmasına neden olduğu belirtildi.

2023 yılında faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağı, enflasyonun daha da kontrol altına alınacağı bir yıl olacağı belirtilirken,  “Faiz artırım hızında yavaşlama olmasının yanı sıra 2023 küresel risk algısının da azaldığı bir yıl olacak. Ayrıca pandeminin etkilerinin tamamen ortadan kalktığı özellikle Çin’in de diğer ülkelerle uyumlu olarak kısıtlamaları kaldırdığı bir yıl olacak” ifadelerine yer verildi.

Raporda, bu beklentiler ışığında bu yıl altını güçlendirecek ana unsurun doların alım gücündeki zayıflık olacağı vurgulandı.

Altının bu yıl ons bazında tekrar 2000 doları aşarak, yeni bir rekor seviye kaydetmesinin beklendiğinin altı çizildi.

PLATİN VE PALADYUM NE OLACAK?

Raporda geçen yıl arz tarafındaki kaygıların etkisi ile yatırımcılarına en fazla getiri sağlayan platine, bu yılda benzer nedenlerle ilginin devam etmesi bekleniyor.

 “Özellikle yeşil enerji konusunda, ülkelerin yatırımlarının platin kullanımını artırması beklenirken, hidrojen enerjisi yatırımları da platine ivme kazandıracak önemli unsurlardan biri olacak.

Öte yandan Rusya Ukrayna savaşının devam etmesi dolayısıyla paladyumun arzına dair yaşanacak sorunlar, platini muadil olarak kullanılmaya itiyor. 2023'de platinin 1200 dolar/ons seviyesine yükselmesini bekliyoruz”  ifadelerine yer verildi.

Raporda “Paladyumun yüzde 80’i otomotiv endüstrisi tarafından kullanılıyor. 2023 yılının ortasına doğru toparlanması beklenen otomobil endüstrisi ile beraber paladyum fiyatları da yükselecektir.

Bundan dolayo paladyumun Rusya karşı uygulanan metal yaptırımlarına rağmen bu yıl, 2000 dolar/ons seviyesinin üzerine yenide çıkacağını öngörüyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Altın gaza bastı! Elinde altını olanlar acil baksın! Gram ve çeyrek altın ne kadar? 2 Mart 2023 canlı altın fiyatları