Ekonomi

Elinde altını olanlara çok önemli uyarı! Bu bilgi olmadan sakın kuyumcuya gitmeyin

Ons altın bugün en yüksek 1.974,71 dolar, en düşük ise 1.972,96 dolar seviyesini gördü. Analistler ise küresel piyasalardaki dalgalanmanın devam edeceğini ve elinde altını olanların temkinli durması gerektiğini belirtti. Petrol ve emtia fiyatlarında ciddi oranda yükselme meydana geldi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünya ekonomisini de derinden sarstı. Petrol ve emtia fiyatlarında ciddi oranda yükselme meydana geldi. Koronavirüs salgınının başından bu yana değeri artan altın da yükselişini sürdürdü. Ancak elinde altını olanlara dikkat çeken bir uyarı geldi.

"ADIMLARINIZI TEMKİNLİ ATIN"

Analistler, küresel bazda bu gelişmelerle güçlenmeye devam eden risk algısının pay piyasalarında baskıyı artırdığını kaydederek, yatırımcıların adımlarını temkinli atmasında fayda olduğunu bildirdi.

YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDİYOR

Emtia tarafında yükseliş eğilimi tekrar kendini gösterirken, arz endişeleriyle iki haftalık düşüş eğilimini sonlandıran Brent petrolün varil fiyatı haftayı yüzde 8,56 artışla 110,8 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı da şahinleşen Fed'e karşın değer kazanarak, haftayı yüzde 1,4 primle 1.973,40 dolardan kapattı.

Diğer yandan çeyrek altın şu sıralar bin 500 TL civarında işlem görüyor.

Euro kurunda son hafta nasıl geçti? Euro kuru bu hafta düşer mi, artar mı?

Petrolün varil fiyatı yükseliyor! Brent petrolde acil durum stokları devreye giriyor!

Dolar bu hafta ne oldu? Dolar gelecek hafta ne olur? Dolar düşer mi, artar mı?