Kent Haberleri

Elinde bir gramın bile varsa bu habere hemen bak! Al satçılar dikkat! Altın dahisi İslam Memiş uyardı!  

Gram altın ücretleri geçtiğimiz hafta rekor kırarken gram altının sürece nasıl devam edeceği merak konusu oldu. Gram altın düşecek mi? sualine cevap arayanlara yanıt İslam Memiş'ten geldi.Altın madenciliği, altın içeren kayaların veya toprağın çıkarılması ve ardından altın partiküllerinin ayrılması işlemidir

Altın, Dünya'nın kabuğunda doğal olarak bulunan bir elementtir ve genellikle yeraltındaki kayaçlarda veya nehirlerde bulunur. Altın madenciliği, altın içeren kayaların veya toprağın çıkarılması ve ardından altın partiküllerinin ayrılması işlemidir.

Altın çıkarmanın nedeni, altının yüksek değeri nedeniyle ekonomik kazanç elde etmek ve kullanımıdır. Altın, tarih boyunca para birimi, takı yapımı, elektronik, tıp ve diğer birçok endüstri için kullanılmıştır. Özellikle takı yapımında ve yatırım amaçlı alım-satımında yüksek talep görmesi, altının çıkarılmasını önemli hale getirir.

Altın, genellikle düşük konsantrasyonlarda yeraltı kayalarında ve nehirlerde bulunur, bu nedenle altın madenciliği genellikle zor ve pahalı bir süreçtir. Bununla birlikte, teknolojik gelişmeler ve yeni madencilik teknikleri, daha düşük konsantrasyonlardaki altını çıkarmayı ve çıkarılabilir rezervlerin artmasını sağlamıştır.

Sonuç olarak, altın çıkarmanın nedeni, altının yüksek değeri ve kullanım alanlarıdır. Altın madenciliği zorlu bir süreç olsa da, teknolojik gelişmelerle birlikte altın çıkarılabilirliği artmaktadır.

Elinde bir gramın bile varsa bu habere hemen bak! Al satçılar dikkat! Altın dahisi İslam Memiş uyardı!

MERKEZ BANKALARI SAHNEDEN İNİYOR

2022'ye bakıldığında altın ücretleri baskı altına tutulurken altın bu sene serbest kalıyor ve merkez bankalarının sahneden indiği döneme geçildi. FED ve diğer artık kenara çekildiğinde altın ücretlerinin kuvvetlenmesi bekleniyor.

İslam Memiş altın tahminlerinde bulunurken ons altın 2000 dolar civarı üstünde kalıcı olarak 2350 dolar seviyelerinde test edildi. Serbest piyasalarda 1237 TL ücretlerinde  kapanış gram altın 1550 TL seviyelerinde yer aldı.

ALTIN ALINMALI MI SATILMALI MI?

2009 dolar seviyesine kadar çıkan yükselişle birlikte süratli ve sağlıklı görüldüğü yorumlandı. Gram altın TL ücretlerinde kademeli olarak seyir eden rakamlar 1200 TL altında olması ön görülüyor. Önümüzdeki haftalarda yeni bir alım fırsatı oluşacağı tahmin ediliyor.

Memiş, elinde altını olan yatırımcılara satmamaları yönünde ikazlarda bulundu. Alım satımlarda makas aralığı olurken kısa vadede al sat yapılması tavsiye edildi. Altın ücretlerinin geri çekilmesi için yaz aylarına dikkatler çevrildi.

Destekler yağmur gibi yağıyor! Bu şartları taşıyorsan hemen PTT'ye koş... 1.611 TL alacaksın

Yapı Kredi zirveden inmiyor! Emekliler böyle promosyon ücreti bir daha gelmez! Fırsatı kaçırmayın

A101'de çeyiz düzenlere bayram ettirecek kampanya! Beyaz eşya,küçük ev aletleri,teknoloji ürünleri ne varsa indirimde