29 / 07 / 2024

Elinde dolar ve Euro olanlar için flaş uyarı geldi!

Elinde dolar ve Euro olanlar için flaş uyarı geldi!

Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı islam Memiş'ten elinde dolar ve Euro olanlar için flaş bir uyarı geldi. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yaptığı her açıklama yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Finansal analist İslam Memiş, para piyasalarını değerlendirdiği yeni YouTube videosunda, euro ve dolar bulunduranlara yeni bir bakış açısı sundu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tavsiyelerinin yatırım önerisi olmadığını belirterek, elinde dolar ve Euro olanlar için flaş bir uyarı yaptı.

Açıklamasında "Bu hafta önemli bir haber akışı beklenmiyor. Küresel piyasalarda iştahsız bir hafta geçireceğiz. Euro sahiplerinden sıkça gelen sorulardan biri şu" diyen İslam Memiş, ‘Elimdeki Euro'yla parite üzerinden altın almalı mıyım?' Bu soruya evet cevabını veriyorum" diyerek,  Üç hafta önce, euroyu parite 1.08 seviyesindeyken bekletmiş ve on altın satın almıştık. Şu anda benzer bir fırsat söz konusu, euro sahipleri için de geçerli olabilir." ifadelerini kullandı.


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Euro-dolar paritesinin 1.0847 seviyesinde olduğunu ve bunun da da sattıkları seviyelerden yarım puan daha yüksek olduğunu dile getiren İslam Memiş, "Ancak ons altın fiyatı şu an 2 bin 370 dolar civarında. Bu yarım puanlık artış ve ons altındaki yükseliş birbirini dengeleyebilir, bu nedenle hesaplama yaparak karlı çıkabilirsiniz." dedi.

Açıklamasında "Dolar ve euro sahiplerinin bu işlemi parite üzerinden yapmaları önerilir." diyen İslam Memiş, konu ile ilgili olarak bir örnek de paylaşarak, "Elinizdeki doları ya da Euro'yu doğrudan TL'ye çevirip altın veya gümüş almanız tavsiye edilmez; işlemi parite üzerinden yapmalısınız." dedi.

Elinde dolar ve Euro olanlar için flaş uyarı geldi!

Şu anda 1 kilogram altın almak için 77 bin 280 dolar ya da  71 bin 430 Euro ödenmesi gerektiğini kaydeden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve Euro'yu altına veya gümüşe çevirmek için bu hesaplamaları kullanabilirsiniz." dedi.

Açıklamasında Paranızı Türk Lirası'na çevirip gram altın veya gram gümüş almanın kayıptan kaçınmak için en iyi yöntem olmadığını kaydeden İslam Memiş, "Gümüşün dolar karşılığı şu anda 920 dolar. Yani 1 kilogram gümüş 920 dolara denk geliyor. Bu işlemi parite üzerinden gerçekleştirmeniz şu an için  en mantıklısı." dedi.

Doları ya da Euro'yu elinize aldıysanız ve altın veya gümüş fiyatları düştüyse, döviz üzerinden işlem yaparak yararlanabileceğini dile getiren İslam Memiş, "Altında ilk destek seviyesi kırıldığı için şimdi 2. destek seviyesine odaklanacağız. Satış baskısının birkaç hafta daha devam edebilir, fakat bu düşüşler kalıcı olmayacak." ifadelerini kullandı. 

 

3+1 evin 60-70 bin TL'ye kiralandığı 11 bin dairelik Maslak 1453'te yönetim savaşı! Mahkeme bilirkişi raporunu bekliyor!

Kiralık evlerde talep patlaması yaşanacak !

2. el konut fiyatları neden düşüyor? 


Geri Dön