Kent Haberleri

Elinde euro olanlara kırmızı alarm! Euro böyle olacak! Analistler resmen açıkladı!

Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro kurunun ne kadar olacağını araştırıyor. 2022 yılına 20 lira veda eden euro haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Elinde euro olanlara kırmızı alarm! Euro böyle olacak! Analistler resmen açıkladı! 2022 yılını yukarı yönlü kapatan euro kuru haftanın ilk işlem gününde de yükselmeye devam ediyor

Dolar kurununn Fed faiz kararı sonrası düşüşe geçerken, euro/TL yukarı yönlü hareketine devam ediyor. 2022 yılını yukarı yönlü kapatan euro kuru haftanın ilk işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar euronun ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Elinde euro olanalr için kırmızı alarm!  Euro böyle olacak! Analisler resmen açıkladı!

ELİNDE EURO OLANLARA KIRMIZI ALARM!

2022 yılında euro/dolar paritesi 1 seviyesinin altına kadar geriledi. 28 Eylül 2022'de 0,9535 ile sadece yılın en düşük seviyesine inerken aynı zamanda Haziran 2002'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Euro kurunun 1,135 dolar civarında olduğu yıl başı ile Ekim ayının sonundaki en düşük seviye arasında, bu yılki düşüş, toplamda 1800 baz puan üzerinde.

Eylül ayı sonuna kadar Fed faizlerindeki hızlı yükseliş karşısında bu yıl sıçrama yapan doların gücü; Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yükselen enflasyon karşısında politikasını sıkılaştırmakta daha yavaş olmasından dolayı euro/dolar paritesi üzerinde ağır bir baskının oluşmasına neden oldu.

 

Analistlere göre; 2022 yılında ECB'nin faiz artırımı konusunda Fed'in gerisinde kalmasından gördüğü zarar sonrasında 2023 yılında bu durum tersine dönebilir ve ECB, kendi adına daha az agresif bir faiz artırımına yöneldiğinin sinyallerini veren Fed faiz oranlarını yakalayabilir.

Bu durum euronun dolar karşısında tekrar güçlenmesini sağlayacak. 20 liraya ulaşan euronun yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor.

 

EURO/TL NE KADAR? EURO KAÇ TL? 2 OCAK 2023 EURO KAÇ LİRA?

2 Ocak 2023 euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru haftanın ve 2023 yılının ilk işlem günü olan pazartesi günü yukarı yönlü hareket ediyor. 

Döviz kurlarını yakından takip edneler ''euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? Euro bugün kaç lira? Euro/TL ne kadar?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Euro/TL alış fiyatı 20,070 lira, satış fiyatı ise 20,168 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi 1,0686 seviyesinde işlem görüyor. 

Beklenen oldu! Euro kurunda son dakika sürprizi görenleri şaşkına çevirdi! Elinde Euro olanların acil bakması gerek

2022'nin en çok kazandıran yatırımları belli oldu! Yeni yılda neler bekliyor?