Kent Haberleri

Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro 2023'te böyle olacak! Analistler peş peşe açıkladı

Euro kuru Avrupa Merkez Bankası faiz kararından sonra yukarı yönlü hareketine devam etti. Yatırımcılar dolar karşısında güçlenen euro için araştırma yaparken elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi.  Euro 2023'te böyle olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Yatırımcılar ''euro ne olur? Euro yükselecek mi? Euro ne kadar olacak?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor

Yılın son işlem gününde euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ''euro ne olur? Euro yükselecek mi? Euro ne kadar olacak?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro 2023'te böyle olacak! Analistler peş peşe açıkladı

EURO 2023'TE NE KADAR OLACAK?

2022 yılında euro/dolar paritesi 1 seviyesinin altına düştü ve 28 Eylül'de 0,9535 ile sadece yılın en düşük seviyesine inerken aynı zamanda Haziran 2002'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Euro kurunun 1,135 dolar civarında olduğu yıl başı ile Ekim ayının sonundaki en düşük seviye arasında, bu yılki düşüş, toplamda 1800 baz puan üzerinde oldu.

Eylül ayı sonuna kadar Fed faizlerindeki hızlı yükseliş karşısında bu yıl sıçrama yapan doların gücü; Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yükselen enflasyon karşısında politikasını sıkılaştırmakta daha yavaş olmasından dolayı euro/dolar paritesi üzerinde ağır bir baskı oluşturdu. 

Analistlere göre; 2022'de ECB'nin faiz artırımı konusunda Fed'in gerisinde kalmasından zarar gördüyse 2023 yılında bu durum tersine dönebilir ve ECB, kendi adına daha az agresif bir faiz artırımına yöneldiğinin sinyallerini veren Fed'i yakalayabilir. 

EURO/TL KAÇ LİRA? EURO NE KADAR? 30 ARALIK 2022 EURO/TL KAÇ LİRA?

30 Aralık 2022 euro/TL kuru yatıırmcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru haftanın ve 2022 yılının son işlem günü olan cuma günü yukarı yönlü hareket ediyor. 

Döviz kurlarını yakından takip edneler ''euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? Euro bugün kaç lira? Euro/TL ne kadar?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Euro/TL alış fiyatı 20,046 lira, satış fiyatı ise 20,097 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi 1,0670 seviyesinde işlem görüyor. 

20 TL'ye dayanan euro önümüzdeki günlerde resmen böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu olanlar hemen bakın!

Ne dolar, ne euro ne faiz!… Bir yılda enflasyonun iki katından fazla kazandırdı! İşte Türkiye’de borsadan sonra en fazla