28 / 04 / 2024

Elit Turizm, Van'da 5 yıldızlı otel yapıyor!

Elit Turizm, Van'da 5 yıldızlı otel yapıyor!

Elit Turizm Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Elik, İstanbul Talimhane'de 4 yıldızlı Elite World Prestige ve 5 yıldızlı Elite World İstanbul Hotel'den sonra üçüncü otel yatırımını memleketi Van'a yaptıklarını söyledi



Elit Turizm Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Elik, İstanbul Talimhane'de 4 yıldızlı Elite World Prestige ve 5 yıldızlı Elite World İstanbul Hotel'den sonra üçüncü otel yatırımını memleketi Van'a yaptıklarını söyledi. Elik, otel yatırımları ve Van'ın turizm-potansiyeli hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Otel yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz

Elit Turizm Yatırım A.şž., 1999 yılında Taksim Talimhane'de 4 yıldızlı Elite World Prestige Hotel'in inşaatına başlamış ve 2002 yılı mayıs ayında otelin açılışını gerçekleştirmiştir. İkinci otel yatırımımız olan Elite World İstanbul Hotel ise aynı bölgede 2006 yılında inşaatına başlanıp, Temmuz 2008'de de hizmete açılmıştır. şžu anda 4 ve 5 yıldızlı bu 2 otelin sahibi ve işletmecisiyiz. İki otelin toplam kapasitesi 347 odadır. Taksim Talimhane'de hizmet veren Elite World Prestige ve Elite World İstanbul Hotel, kentsel dönüşüm projesi uygulanan Talimhane'nin yeni yüzü olarak 'kongre vadisi' bölgesi içinde konumlanmışlardır. Otellerimizin hedef kitlesi; iş dünyası ağırlıklı olup, kentimize turistik amaçlı gelen misafirlere de hizmet vermekteyiz.

Van'daki yeni oteliniz hakkında bilgi verir misiniz

Marka zincir otel olma hedefleri doğrultusunda çıktığımız yolda üçüncü yatırımımız için Van kentini seçtik. Tabii öncelikle Vanlı olmamız ve bölgeye yatırım yaparak istihdam yaratmak isteği bunda önemli etken oldu. Ayrıca Van dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri, yüzyıllardır kültürlerin ve medeniyetlerin buluşup kaynaştığı bir merkez. Seyahat kolaylığının artması, coğrafi konumu, tarih zenginliği, son yıllarda Doğu ve Güney Doğu'daki sınır komşularımız ile sınır ticareti ve vize işlemlerine getirilen kolaylıklarla Van ilinin hem ticari hem turistik potansiyelinde önemli artış gözlemlenmektedir. Van kenti birçok organizasyona ev sahipliği yapmakta ve bununla birlikte kenti ziyaret eden misafirlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak bu artışa paralel olarak kentte, gelen misafirleri ağırlayacak 5 yıldızlı büyük otel yatırımı yoktur. Biz kusursuz hizmet kalitemiz ve misafir memnuniyetine verdiğimiz değerle bu ihtiyaca cevap vermek istedik ve bölgenin en büyük 5 yıldızlı otel inşaatına başladık. Van'ın yeni yüzü ve en büyük oteli olarak tasarlanan 460 yatak kapasiteli Elite World Van Hotel, 2012 yılında hizmete girecek. Yapımına başlanan otel teknoloji ve konforun tüm ayrıntılarını birleştiren toplam 230 odadan oluşacak. Otel, teknik ekipman ile toplam 1200 kişilik kapasiteye sahip olacak. 35 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek.

Otelde kaç kişi istihdam edilecek

Elite World Van Otel, Van'da 150 kişiye istihdam sağlayacak. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlattık. Üniversitenin Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden yaklaşık 30 öğrenciyi, 1 Temmuzda İstanbul Taksim'deki 5 yıldızlı Elite World İstanbul Otel'e getirdik, iş başı ve hızlandırılmış İngilizce eğitimi veriyoruz. Öğrenciler 6 ay staj yapacaklar. Elite World Van Otel'in açılışına kadar periyodik olarak seçilmiş f arklı gruplar eğitim alacaklar ve eğitimlerini tamamlayanlar Van'da işbaşı yapacaklar.

Başka yatırımlarınız olacak mı

Uzun zamandır fizibilite çalışması yürütüyoruz. Elite World Van Otel, zincirimizin Doğu ve Güneydoğu yatırımlarının ilki olacak.

Van'ın turizm potansiyelinden bahseder misiniz

Van ve çevresi, coğrafya bakımından önemli bir konumu olduğu için çok eski dönemlerden beri yerleşim alanı olmuş, birçok uygarlığın izlerini üzerinde barındırmıştır. Urartu medeniyetine başkentlik yapan Van, bugüne değin, Hurriler, Hititler, Persler, Medler, Selçuklular, Osmanlılar gibi birçok kültürü bağrında taşımıştır. Van ilimiz kültür ve medeniyetlerin merkezi olmakla birlikte sahip olduğu zengin doğası ile dikkati çekmektedir. Van, müzeler ve ören yerleri, Van denizi ve Akdamar adası, kaleler, kiliseler, cami, medrese ve kümbetler, köprü ve su kanalı, geleneksel Van evleri, mesire yerleri, kuş gözlem alanı, sportif etkinlikleri ile turizm merkezi olabilecek bir ilimizdir.

Muhteşem doğa ve olağanüstü kültür mirası dikkate alındığında Van ilinin turizmden büyük pay almasını bekliyoruz. Son dönemde de yapılan tüm çalışmalar bu yönde...

Bir turizm atağından bahsedilebilir mi

Hızla gelişen Van'da son zamanlarda turizm atağı yaşanıyor diyebiliriz. Bizimki dahil birbiri ardına büyük oteller açılıyor. Beş yıldızlı otellerin kurulmasıyla Kuzey Iraklılar ve İranlılar, tatillerini Van'da geçilirebilecekler. Otellerin büyük kapasiteli salonlarında birçok toplantı ve etkinliğe ev sahipliği yapılabilecek. Devlet tarafından önemli yatırımlar yapılıyor. Örneğin Van gölüne marina yapılması. Bu büyük ve önemli bir proje... Ayrıca Gevaş ilçesine bağlı Abalı'ya 6 milyon lira harcayarak, kayak merkezi kuruldu. Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van gölünün Türkiye Offshore şžampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Van'a 18 milyon lira harcanarak olimpik bir yüzme havuzu yapıldı. Gözlemlediğimiz gibi inanç turizmiyle başlayan Van'ın kendini tanıtma atağı, Van gölündeki yeni projeler ve sağlık turizmiyle de devam ediyor. Van, zamanla doğunun Bodrum'u olabilir...

İranlıların Van'a yoğun ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz

400 yıldır dost ve kardeş ülke olan Iran ile ticari, sosyal ve kültürel alanlarda da ilişkilerimiz var ve bu ilişkiler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Van İranlılar için sadece ticari bir merkez olmanın dışında gidilecek görülecek yaşanacak turistik bir şehir oluyor. Bu da ilgiyi artırıyor. Türkiye ile Iran arasında yeni sınır kapısı Kapıköy - Razi açıldı. Yeni kapı ile sınır illerindeki ticaretin yaklaşık 50 - 100 milyar dolara çıkacağı belirtiliyor. Van ilinden Iran ve Kuzey Irak'a yapılacak uçuşlar ticari ve turistik gezileri artıracaktır.

Van iç ve dış turizmin merkezi olabilir mi

Van 3 bin yıldır Doğu Anadolu'nun merkezi ve inanç turizminde önemli bir yere sahip. Akdamar'da kilisenin restorasyonunun tamamlanması ve hizmete açılmasıyla eylül ayında 5 bin kişi ibadet etti. Kilise, her yıl eylül ayının ikinci pazarında bu ayine ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Van'a 80 bin yabancı turist geldi. Bu sayı her yıl artarak devam edecek ve bunda tesis sayısının artırılması büyük önem taşıyor. Tesis sayısı artırılırsa başta iranlılar olmak üzere çok sayıda iç ve dış turist ağırlanabilir.
Milliyet


Geri Dön