Konut

Elite Concept'te teslimler Temmuz'da başlıyor!

Şua İnşaat tarafından İstanbul Kadıköy'e bağlı Fikirtepe'de hayata geçirilen Elite Concept projesi 785 konut ve 26 ticari üniteden oluşuyor.  24 katlı 3 blok olarak tasarlanan projede teslimler Temmuz ayında başlayacak. 

Toplam 155 bin metrekare alanı bulunan Elite Concept'in arazi alanı 24 bin metrekare olarak belirlendi. Proje E-5 karayoluna 1 dakika mesafede, metro ve metrobüsün yanı başında yer alıyor. 

Elite Concept projesinde ilk bloğun Temmuz – Ekim 2018'de, ikinci bloğun Eylül 2018'de, üçüncü bloğun Ekim 2018’de teslim edilmesi planlanıyor.   


Konut Büyüklükleri:     
1+1 dairelerin brüt kullanım alanı: 65 – 87m²
2+1 dairelerin brüt kullanım alanı: 97 – 140m²
3+1 dairelerin brüt kullanım alanı 169 m²
4+1 dairelerin brüt kullanım alanı: 216 m²

 
Elite Concept’in sosyal tesisleri içinde;  fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, kapalı havuz, sauna, buhar odası, çarşı otoparkı ve kapalı otopark yer alıyor.  

24 katlı 3 bloktan oluşan Elite Concept, İstanbul Kadıköy'e bağlı Fikirtepe'de yükseliyor. 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından meydana gelen projenin yüzde 70’i 3+1 ve 2+1, yüzde 30’u ise 1+1 daire tiplerinden oluşuyor. Ayrıca 4 adet 4+1 daire bulunuyor. 

 

Proje yaklaşık olarak; 
Bağdat Caddesi’ne 6 dakika, 
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 5 dakika, 
Avrasya Tüneli’ne ve Harem Arabalı Vapur İskelesi’ne 8 dakika, 
Kadıköy vapur iskelesine, Moda sahiline ve Kalamış Marina’ya 10 dakika
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 20 dakika mesafede konumlanıyor. 


Mimarlık Araştırma Merkezi’nin (MAM) kurucusu Yüksek Mimar Adnan Kazmaoğlu, projenin mimari hikayesini şöyle anlatıyor;
 
“Elite Concept’i tasarlarken içine fonksiyonlar doldurulmuş kütleler yerine kullanım fonksiyonundan yola çıkan, çevre parametrelerini dikkate alan ve bunları yaparken görsel fonksiyonları da göz ardı etmeyen bir yapı oluşturmak, bizim ana çıkış noktamız oldu. Dikine yükselen blokların prizma şeklinin arkasında, her ne kadar biçim kaygısı ya da tesadüfi olarak gelişen bir süreç olduğu düşünülse de bizim amacımız yan yana geldiklerinde birbirlerinin manzarasını kesmeyecek bir yerleşim ahengi yakalamaktı. İşte her dairenin kendine ait panoramik bir manzaraya sahip olmasının arkasındaki küçük sır da buydu. Bu düzenleme ile salondan mutfağa dairelerdeki tüm mekanlar, tüm alanlar aynı manzaraya sahip olma ayrıcalığına kavuşmuş oldu. Üstelik köşe daireler iki yönlü bir manzaraya bakar hale geldi.
 
Bloklar, kusursuz bir esneklik sağlayan strüktür kurgusuyla, yani farklı kuvvet, ağırlık ve gerilimlere direnç ve denge kazandıran ölçü tekrarlılıklarına sahip içyapı düzeniyle tasarlandığı için dairelerin 1+1’den 2+1’e, 3+1’den 4+1’e kolaylıkla dönüşebilmesi sağlandı.
 
Kulelerin baza katmanı; sosyal tesisler, teras bahçe ve mağazalardan oluşan bir yerleşim planıyla düzenlendi. Teras bahçede dinlenme ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra burada yer alacak heykelsi bir skylight’ın bu ortamdan alınan keyfi daha da katlayacağını düşündük. Alt bahçede, setlendirip kademelendirerek ekstra kullanım alanı haline getirdiğimiz peyzaj düzenlemesi, blokların mimarisine uygun geometrik bir grafik tasarıma sahip. Bahçeyi tepeden gören rezidansların seyir keyfini artırmak amacıyla peyzaj kurgusunda alçak yeşillikler tercih etmemizin yanı sıra yüksek ağaç gruplarının çeperde kalmasına özen gösterdik.
 
Her bloğa özel lobi ve giriş alanının yer ayrıldığı projenin garaj bölümlerinde ortak bir giriş lobisine yer verdik. Yolların ve farklı ulaşım alternatiflerinin odak noktasında yer alan böylesi bir projede, otoparka ve rezidans kapılarına rahatça ulaşabilmenin olmazsa olmaz bir kriter olduğu düşüncesiyle rezidans ve ticari alanların otoparklarına, kapasitelerine göre ayrı ayrı katlarda yer vermenin uygun olacağına karar verdik. Mağazalarla bütünleşik olarak düşünülen alt bahçelerde, trafikten soyutlanmış yaya dolaşım alanları ve meydanlar projenin olmazsa olmazlardan biriydi. Blokların cephesinde içeri açılabilen kapı ve pencereli, özel korumalı camdan kat bazında silikonlu giydirme uygulamasının tercih edilmesindeki amaç, metal ve cam kombinasyonlu endüstriyel tasarımlı balkonlarıyla bakım gerektirmeyen rafine bir sonuca ulaşabilmekti.
 
Balkon parapetlerinin, dairelerin ana kulanım alanlarında şeffaflaştırılarak katlardaki daire kombinasyonlarına göre çeşitlendirildiği düzenleme ile kendiliğinden işleve sahip, hareketli bir cephe mimarisine ulaşmayı amaçladık. Balkon parapetlerinin kısmen aşağı sarkıtılmasındaki amaç, ızgara ve balkon çıkmalarıyla beraber cam cepheler için güneş kırıcı bir fonksiyonelliğe ulaşmaktı. Sosyal tesis içinde planlanan kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları gibi alanların yanı sıra bölgenin kendi içerisinde açık teras bahçeleri bulunan ilk projesini planladık.

İşletme ihtiyacına göre bölünüp birleştirilebilecek yapıda tasarlanan ticari alanların, küçük mağazadan büyük markete kadar farklı kullanım alanlarına kolaylıkla cevap verebilmesini amaçladık. Üstelik önlerinde uzanan açık alan sayesinde, alışverişte geçirilen zamanları daha da keyifli hale getirmeye çalıştık. Akıllı sistemlerle kontrol edilen projenin peyzaj alanı sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı için; banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan suların yanında yağmur sularının arıtılmasıyla elde edilen gri su arıtma sisteminin, ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için ise güneş panellerinin ana tesisat sistemine entegre edilmesiyle doğaya zarar vermeyen tamamen doğal bir yaşam konsepti amaçladık.”
 

 

Web: http://eliteconcept.com.tr/tr/frontpage