28 / 04 / 2024

Elite Turizm, Rusya'da 80 milyon dolarlık yatırımla otel yapacak!

Elite Turizm, Rusya'da 80 milyon dolarlık yatırımla otel yapacak!

Elite Turizm, Rusya'ya açılıyor. 2016'da hizmete girecek St. Petersburg oteline 80 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Otelciliğe Van'da 230 odalı 5 yıldızlı otel kurarak başlayan grup, 5 yıl içinde otel sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor.



Bir süre önce Florya'da Elite World Business otelini 60 milyon dolarlık yatırımla hizmete açarak İstanbul'daki 45 yıldızlı otel sayısını 3'e çıkaran Elite Turizm, Rusya'ya açılıyor. 


Yatırım 80 milyon $

2016'da hizmete girecek St. Petersburg oteline 80 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Otelciliğe Van'da 230 odalı 5 yıldızlı otel kurarak başlayan grup, 5 yıl içinde otel sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor. 

Alım güçleri yüksek Bu yılki hedefleriyle ilgili açıklamalar yapan Elite World Hotels Üst Yöneticisi Ünsal Şinik, ilk yurtdışı yatırımların St. Petersburg'a olacağını belirterek şunları söyledi: "Burası hem alım gücü yüksek hem neredeyse her akşam yemeğini bir otelde veya restoranda yiyecek kadar keyfine düşkün bir kitleye sahip. St. Petersburg aynı zamanda, son zamanlarda kültür turizminde öne çıkan bir turizm destinasyonu. Kentin nehir kenarında bir arazi satın aldık, inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacağız." 


İSTANBUL 3 OTEL DAHA YOLDA

Yurtiçi çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik, bu yıl temelim attıkları Basın Ekspres yolundaki tesisin inşaatına başladıklarını, belirterek şunları söyledi: "Proje aşamasında olan ue yakın zamanda inşaatına başlanacak IMepe'deki yatınm ise şirketimizin ikinci büyük projesi olacak Bu otel 3 yıl içinde açılacak 2015 yılında ise ilk resort projemizi marmaris içmeler'de hayata geçireceğiz." 


Bugün/MURAT GÜLDEREN


Geri Dön