28 / 04 / 2024

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.



Ankara Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nden ilk etapta 100'den fazla fabrika kurulacak, 20 binin üzerinde istihdam yaratılacak. 

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 1 milyon 160 bin metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan, mobilyada seri üretimin yapılmasının planlandığı alanda bir de iş garantili meslek lisesi kurulacak. 
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ankara  Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, "Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin hayata geçmesiyle, Siteler mobilyası çok kısa sürede sınırları aşarak dünyaya yayılacaktır" şeklinde konuştu.

15 binin üzerinde işletmesi ve 70 bin çalışanı yer alan siteler hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun en büyük mobilya üretim merkezi olması planlanıyor. Ancak genel görünümü ile siteler mobilya bölgesinde toplu üretim kuralları, yönetim planı olmadığı, şehir içinde kaldığı için sanayi statüsü yer almadı. Kuruluşu tamamlanan Elmadağ Mobilyacılar Sanayi Bölgesi ile katma değeri daha yüksek mal ve hizmet üretiminin yapılması planlanıyor.


Geri Dön