Ekonomi

Elon Musk bu kez de dev ilaç firmasını hedef aldı! Ortalık fena karıştı!

Son dönemlerde dünya gündemini en fazla meşgul eden isim olan Elon Musk, yaptığı ifşalara bir yenisini ekledi. Dünyanın en zengin iş insanlarından ve SapecX, Twitter ve Tesla’nın sahibi olan Musk, bu kez de dev ilaç üreticisi Pfizer’i hedefe aldı ve bakın gündemi sarsacak hangi iddialarda bulundu… Scott Gottlieb'in mRNA aşıları aleyhindeki paylaşımlar konusunda Twitter yöneticilerine yaptığı baskıyı ifşa etti

Dünyanın en çok konuşulan iş insanlarından ABD’li SpaceX, Tesla ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, bu kez de Covid-19 aşısı üreticisi Pfizer'ın yönetim kurulu üyesi Dr. Scott Gottlieb'in mRNA aşıları aleyhindeki paylaşımlar konusunda Twitter yöneticilerine yaptığı baskıyı ifşa etti.

"Twitter Dosyaları" ismiyle ifşalarını sürdüren Musk, söz konusu ifşaatın 12'incisini, Covid-19 aşılarıyla ilgili eleştirel görüşler paylaşan gazeteci Alex Berenson aracılığıyla yaptı ve bu gazetecinin twitini, "Bazı komplo teorileri aslında doğrudur." diyerek paylaştı.

BAĞIŞIKLIK VE AŞI İDDİASI!

Musk, Berenson, Gottlieb tarafından Twitter yöneticisi Todd O'Boyle'a, Trump yönetimi yetkilisi Doktor Brett Giroir'in Twitter'daki, "Artık Covid-19 doğal bağışıklığının aşı bağışıklığından üstün olduğu açık. Eğer bir insan daha önce enfeksiyon geçirmişse artık aşı kanıtı için bilimsel bir gerekçe yoktur." ifadelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ağustos 2021 tarihli e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı.

Musk’ın paylaştığı ekran görüntüsünde, Gottlieb'in O'Boyle'a "Bu, yıpratıcı türden bir şey. İsrail’de yapılan emsal değerlendirmesinden geçmemiş tek bir retrospektif çalışmadan kapsamlı bir sonuç çıkarıyor. Fakat bu tweet viral olacak ve haber içeriklerini yönlendirecek." diye yazdığı, devamında ise Twitter'ın, Giroir'in twitini "yanıltıcı" diye etiketleyerek bir uyarı notuyla beğenme ve paylaşıma kapattığı görüldü.

Araştırmacı ünlü gazeteci Alex Berenson’un ifşaatları Musk'ın paylaşımından sonra 9 saat içinde 16,7 milyon görüntülenmeye ulaşırken, Berenson, "Twitter, dünyada gazetecilik için en önemli platformdur. O nedenle hükümetler ve şirketler onu sansürlemek için bu kadar gözünü karartmış durumda." diye yazdı.

TWITTER DOSYALARI GÜNDEMİ SARSIYOR!

Musk, satın aldıktan sonra bir süredir, Twitter'in eski yönetiminin kurum içi yazışmalarını bir grup gazeteciyle paylaşarak ifşa ediyor.

Musk ve bağımsız gazetecilerin "Twitter Dosyaları" olarak adlandırılan bu tweet dizileri, Twitter'ın eski yönetiminin, siyasi görüşleri nedeniyle içeriklere taraflı olarak müdahale ettiğini ortaya çıkardı.

Şimdiye dek yapılan ifşaatta, ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine seçim sürecinde ortaya çıkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ait sızıntıların sansürlenmesi, Trump’ın hesabının askıya alınmasının yanı sıra Twitter’ın önceki yönetiminin ABD ordusunun Orta Doğu’daki manipülasyonlarına alet olduğu ve ABD makamlarının 250 bin Twitter hesabının kapatılmasını istediği ortaya çıkmıştı.