Kent Haberleri

Elon Musk dünyanın en zengini unvanını geri aldı!

Elon Musk, lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'yu geride bırakarak yeniden "dünyanın en zengini" ünvanının sahibi oldu. İşte detaylar...Dünyanın en zenginleri listesi Forbes dergisinde yayımlandı

Dünyanın en zengin ismi belli oldu. Dünyanın en zenginleri listesi Forbes dergisinde yayımlandı.

Dergide dünyanın en zenginlerine yer verilen listede, Musk’ın net serveti yerel saatle öğlen itibarıyla yüzde 1,75 yükselerek 240,7 milyar doları buldu. Değerlemedeki yükselişe Tesla hisselerinin yüzde 2,5’ten fazla artması etkili oldu.

 

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'yu geçerek "dünyanın en zengini" ünvanına tekrardan kavuştu.

Christian Dior, Louis Vuitton ve Tiffany’nin sahibi olan lüks eşya devi LVMH’nin Başkanı Arnault’nun serveti ise yüzde 1’den fazla gerileme ile 234,9 milyar dolar oldu.

İşte sıralamada yer alan diğer zenginler ve tüm detaylar...

YENİDEN ZİRVEDE!

Christian Dior, Louis Vuitton ve Tiffany’nin sahibi olan lüks eşya devi LVMH’nin Başkanı Arnault’nun serveti ise yüzde 1’den fazla gerileme ile 234,9 milyar dolar oldu.

Bu durumda Musk, Arnault’yu geride bırakarak dünyanın en zenginleri listesinde yeniden ilk sıraya oturdu.

Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı ünvanını bir süre elinde tutan Jeff Bezos ise 151,9 milyar dolarlık servetiyle 3. sırada yer aldı.

 

BILL GATES’İN SERVETİ 120,6 MİLYAR DOLAR

Microsoft’un kurucusu Bill Gates 120,6 milyar dolar, Bezos’u, Oracle’ın kurucusu ve eski CEO’su Larry Ellison 148,1 milyar dolar, Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffet 117,3 milyar dolar servetiyle sıralama da ilk ona girdi.

2022 yılında Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Musk, dün şirketin logosunu “mavi kuş”tan “X” harfine değiştirmiş X.com alan adını da siteye yönlendirmişti.

Elon Musk Hakkında:

Elon Musk, SpaceX uzay şirketinin kurucusu, CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı, Tesla otomotiv şirketinin CEO'su ve ürün mimarı, The Boring Company şirketinin kurucusu, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ayrıca ilk eş başkanıdır.

Elon Musk, 1999 yılında Compaq tarafından 340 milyon dolara satın alınan bir web yazılım şirketi olan Zip2'yi, kardeşi Kimbal Musk ile birlikte kurdu. Musk, daha sonra çevrim içi bir banka olan X.com'u kurdu. 2000'de, bir önceki sene PayPal'ı kuran ve Ekim 2002 yılında eBay'e 1,5 milyar dolara satan Confinity ile birleşti.

Kök aylığı 6 bin, 7 bin TL olan emekliler ne kadar maaş alacak? Emekli maaş zammında flaş gelişme! 

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Dolar 27 TL seviyesinde gezinirken Uzman isim uyardı: İnsanlar sefil bir duruma düşürebilir...