Kripto Paralar

Elon Musk Kriptoyu Bırakıyor: Yapay Zeka Yatırımlarına Odaklandı!

Milyarder girişimci Elon Musk, son dönemde yapay zeka alanında yatırım yapacağını açıkladı ve kripto para dünyasından çıkacağı sinyallerini verdi. Kripto para birimleri hakkındaki tweet'leriyle bilinen Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada artık yapay zeka ile ilgilendiğini belirtti. Yapay zekanın gelişimi hedef gösteren Musk, kripto para dünyasını terk ediyor mu? Bu soru, yatırımcıların kafasında soru işareti yaratmış durumda

Elon Musk, kripto paralar ile ilgili açıklamaları ile gündemden düşmüyordu ancak son zamanlarda radarını farklı bir alana çevirmiş durumda. Yapay zekanın gelişimi hedef gösteren Musk, kripto para dünyasını terk ediyor mu? Bu soru, yatırımcıların kafasında soru işareti yaratmış durumda.

ShiftDeleteNet'ten Ömer Dursun'un haberine göre; Musk'ın Twitter hesabından yaptığı son açıklama, kripto para yatırımcılarının endişelerini arttırdı. Musk, "Eskiden kripto (paralar ile ilgileniyordum), ama şimdi yapay zeka ile ilgilenmeye başladım" ifadesini kullandı. Bu açıklama, Twitter CEO'sunun açık bir şekilde yapay zeka yatırımı yaptığını gösteriyor.

Musk'ın yapay zekaya olan ilgisi aslında şaşırtıcı değil. Tesla CEO'su, 2015 yılında kurulan OpenAI'ın yönetim kurulunda yer almıştı. Musk, yapay zekanın toplum için yararlı şekilde kullanılmasını sağlamak, ayrıca yapay zeka kaynaklı risklerle ilgili endişeleri ele almak istedi.

Ancak Musk, çıkar çatışmalarını gerekçe göstererek 2018'de OpenAI'dan istifa etti. Bir yıl sonra Microsoft, OpenAI'a 1 milyar dolar yatırım yaptı. Dört yıl sonra ise şirket GPT-3 modelini ve sohbet botu ChatGPT'yi piyasaya sürdü.

Musk'ın yapay zeka konusundaki yatırımları ise sürüyor. Bu haftanın başlarında aktarıldığı üzere Musk, en iyi yapay zeka araştırmacılarından oluşan bir ekibini işe aldı. ChatGPT gibi sohbet botlarına güç veren makine öğrenimi modellerinde uzmanlaşan Igor Babuschkin de bu ekibe dahil oldu. Musk'ın amacı, güçlü ve etkili bir rakip yaratmak.

Musk'ın kripto paralarla ilgili tutumu ise belirsizliğini koruyor. Ancak yapay zekaya olan ilgisinin artması, yatırımcıların gözünden kaçmıyor.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Kripto paralar, son dönemde dalgalı bir seyir izledi. 2021 yılına oldukça hareketli bir başlangıç yapan Bitcoin, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra büyük bir düşüş yaşadı. Mayıs ayında yaşanan bu düşüş, kripto para piyasalarının genelinde sert bir çöküşe neden oldu.

Bitcoin'in düşüşü, diğer kripto para birimlerini de etkiledi ve birçok altcoin büyük oranda değer kaybetti. Ancak, son zamanlarda kripto para piyasalarında toparlanma sinyalleri görülüyor. Bitcoin, Temmuz ayının ortalarında 30 bin doların altına kadar düştükten sonra tekrar yükselişe geçti ve şu anda 50 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Ethereum, Cardano ve Solana gibi altcoin'ler de son dönemde yükseliş trendine girdi. Bu yükselişlerde, bazı büyük şirketlerin kripto para birimlerine yatırım yapması ve kripto para birimlerinin yaygınlaşması etkili oldu.

Ancak, kripto para piyasalarında hala belirsizlikler devam ediyor. Yeni düzenlemeler, yasaklar ve çeşitli ülkelerin kripto para birimlerine karşı tutumları gibi faktörler, kripto para birimlerinin geleceğini etkileyebilir.

Sonuç olarak, kripto para birimleri hala riskli bir yatırım olarak görülüyor ve yatırımcıların bu piyasalarda işlem yapmadan önce dikkatli olmaları öneriliyor.

E-devlet emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? Yeni emekli olan birisi emekli promosyonu almak için ne yapmalı?
Emekli maaşı olan Akbank'ın kapısından ayrılmasın! Akbank Mart ayı emekli promosyon rakamlarını güncelledi!
Elektrik faturası 130 TL'den yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!