Ekonomi

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ABD Kongresindeki Demokratlar tarafından hazırlanan ve milyarderlerin daha çok vergilendirilmesinin teklif edildiği tasarıya tepki gösterdi. Sputniknews'te yer alan habere göre; Musk, Twitter'da Washington Post muhabiri Christian Davenport'un tasarıda Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un gelecek 5 senelik dönemde 50 milyar dolar ve 44 milyar dolar tutarına ulaşabilecek vergi faturalarının, Mars misyonu için kullanılabileceği yönündeki paylaşımına cevap verdi. 

Musk, cevabında "Planım, parayı insanlığı Mars'a götürmek ve bilincin ışığını korumak için kullanmak" ifadelerini kullandı. Sonrasında ise Musk, vergi tasarısına itirazda bulunan kişinin "Senatör Ron Wyden'ın hayata geçmemiş sermaye kazançları vergisi teklifine karşı çıkan Amerikan vatandaşları için burada incelikli ve diplomatik bir dille hazırladığım mektup şablonu bulunuyor. Bunu kullanabilir veya kendinizinkini hazırlayabilir/gönderebilirsiniz. Seçtiğiniz temsilcileri yazmanız önemli" paylaşımına şeklindeki paylaşımına cevap verdi.

Musk, "Kesinlikle. Nihayetinde diğer insanların paralarını tüketecekler ve ardından size gelecekler" yorumunda bulundu. 

Diğer paylaşımlarında ise asıl konunun harcamalarla ilgili olduğunu, tüm milyarderlere yüzde 100 vergi getirmenin ABD'nin ulusal borcu üstünde 'ufak bir etkisinin olacağını' dile getirdi. Musk, milyarderleri hedef alan ve realize edilmemiş sermaye kazançları vergisi teklifinin en sonunda ort ve dar gelirli vatandaşları da etkileyeceğini dile getirdi. 

Net serveti 292 milyar dolara ulaşan Elon Musk, Forbes'un milyarderler listesinin en tepesinde bulunuyor. 

ABD'li milyarderlerden ne kadar vergi alınacak?