28 / 04 / 2024

Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in servet yarışı kızıştı!

Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in servet yarışı kızıştı!

Geçtiğimiz sene kafes dövüşü için sürekli olarak birbiriyle atışan Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Mark Zuckerberg ile Twitter ve Tesla’nın sahibi Elon Musk'ın servet yarışı daha da kızıştı. Paylaşılan detaylara göre Elon Musk, yılbaşından bu yana serveti en fazla azalan isim oldu. 



Dünyanın en zengini insanı ünvanın sahibi olan Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk 208 milyar dolarlık serveti ile liderliğini korurken konu ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı Bloomberg tarafından açıklanan resmi verilere göre Tesla hisselerindeki düşüş sebebiyle Elon Musk, yılbaşından bu yana serveti en çok azalan isim oldu. 

Paylaşılan detaylara göre serveti 21.3 milyar dolar azalan Elon Musk, 2023'te 95 milyar dolarlık yükselişle servetini en fazla artıran milyarder olmuş ve lüks tüketim ürünleri grubu olan LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'yu geride bırakarak yeniden dünyanın en zengin insanı koltuğuna yerleşmişti. Arnault şu anda 197 milyar dolarlık servetiyle bu listenin 3. sırasında.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg in servet yarışı kızıştı!

EN FAZLA ARTIŞ ZUCKERBERG'DE 

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta'nın sahibi olan Mark Zuckerberg, 2024 yılının başından bu yana servetini en çok artıran isim olarak açıklandı. Açıklanan rakamlara göre serveti 45.7 milyar dolarlık artış göstererek 174 milyar dolara çıkan Marck Zuckerberg, 24 Şubat 2024 tarihi itibarıla dünyanın en zengin 4. kişisi oldu.

Ayrıca Amazon'un kurucusu olan ve dünyanın en zengin insanı ünvanını da bir süre elinde tutan Jeff Bezos da şu anda 198 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. milyarder konumunda

Bloomberg endeksine göre dünyanın en zengin 20 insanı ve servetleri şu şekilde sıralanıyor:

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 İSMİ

Forbes 500’ün her sene yaptığı, “En zengin 100 Türk” listesi de  geçtiğimiz günlerde resmen açıklanmıştı. İşte o liste...

Türkiye’nin en zengin 10 ismi:

1. Murat Ülker (5.2 milyar dolar)
2. Semahat Sevim Arsel (3.2 milyar dolar)
3. İpek Kıraç (3.1 milyar dolar)
4. İbrahim Erdemoğlu (3 milyar dolar)
5. Mustafa Rahmi Koç (2.8 milyar dolar)
6. Ali Erdemoğlu (2.6 milyar dolar)
7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)
8. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)
9. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)
10. Nihat Özdemir (2.2 milyar dolar)

 

Ünlü isimden emekli ikramiyeleri ile ilgili bomba açıklama: 5 bin TL...

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Yükseliyor! Altın rekora doymuyor! Yastık altında altını olanlar baksın! 24 Şubat Cumartesi altın fiyatları


Geri Dön