Teknoloji

Elon Musk'a şok üstüne şok! AB'den uyarı aldı!

Twitter, AB gerekliliklerini karşılamıyorsa Avrupa'da yasaklanabilir. AB'nin yeni açıklaması Musk'ı endişelendiriyor. Bu arada Avrupa Birliği, şirketin yeni sahiplerini kurallara uymaları gerektiği konusunda uyardı

Popüler sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından köklü bir değişikliğe gitti. Bu arada Avrupa Birliği, şirketin yeni sahiplerini kurallara uymaları gerektiği konusunda uyardı. Twitter, dijital içerikle ilgili AB yasasını ihlal ettiği için Avrupa'da yasaklanabilir.

AB’den Elon Musk’a Twitter uyarısı!

Sky News'e göre Twitter'ın AB'deki geleceği parlak görünmüyor. AB endüstri şefi Thierry Breton, Elon Musk ile yaptığı görüşmede Twitter'ın yasalara uyması gerektiğini söyledi.

Breton'un Twitter'ın geçtiğimiz haftalarda Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen Dijital Hizmetler Yasası'na uyması gerektiğini söylediği söyleniyor. Örneğin, yasaklanan hesapların “keyfi” şekilde yeniden açılmaması gerekiyor. Platform ayrıca kapsamlı bir denetimden geçmek zorunda kaldı.

AB endüstri yöneticisi Thierry Breton, Elon Musk'a Twitter'ın tüm gereksinimleri karşılaması gerektiğini söyledi.“Twitter’ın yapmak zorunda kalacağı çok iş var. Şeffaf kullanıcı politikaları uygulamalı, içerik denetimini önemli ölçüde güçlendirmeli ve ifade özgürlüğünü korumalı” dedi.

Elon Musk'ın uzun süredir karşı çıktığı dezenformasyon ve belirli kişilere hedefli reklamlar da AB'nin gündeminde. Dijital Hizmetler Yasası'na göre, hükümet tarafından kararlaştırılan yanlış bilgi içeren gönderiler platformlardan kaldırılmak zorunda.

Reklamverenlerin üçte biri Twitter'ı bıraktı!

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın işleri planladığı gibi gitmedi. Sosyal medya platformu Twitter'ın başına geçmesi ile birlikte çok sayıda kişiyi işten çıkarıp yönetim kısmında kendisini tek yetkili ilan eden ve mavi tik’ı paralı yapma uygulamasıyla tepki çeken Elon Musk'a bir darbe de reklamverenlerden geldi.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ile birlikte en büyük reklamverenlerin üçte biri sitede pazarlama yapmaktan vazgeçti. Bu durum, şirketin yeni sorunlarla yüzleşebileceği endişelerini de gündeme getirdi.

Twi̇tter’in Satılma Süreci̇ Nasıl Gerçekleşti?

Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak istediğini açıklandığında spam hesaplara fena takmış ve sayısının şeffaf olarak açıklanmasını istemişti. Twitter bu isteği geri çevirince satın alma süreci de sıkıntıya girmişti.

Elon Musk uzun görüşmelerin ardından 44 milyar dolara platformu satın aldı ve birçok değişikliğe gideceğini açıkladı.

Musk’un Twitter’ın başına geçmesiyle birlikte en çok tartışılan konu mavi tik olmuştu. Mavi tik’in paralı olduğu açıklanmış bu uygulama da daha sonra askıya alınmıştı.

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması…
Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!
Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!