Genel

Elon Musk'ı kızdıran hamle! Eleştiri mektubu SpeceX'te 5 kişiyi işinden etti

Son dönemlerde Twitter'ı satın almasıyla gündemden düşmeyen Elon Musk, bu defa da SpaceX şirketiyle gündeme geldi. Musk'a yönelik bir eleştiri mektubu en az 5 kişiyi işinden etti. CNN'den alınan bilgere göre şirket çalışanı ve yönetici pozisyonunda uzmanlar firmanın kültürünü daha kapsayıcı hale getirmeye çağıran bir mektup hazırlayıp dağıttı

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'te dikkat çeken bir olay yaşandı. CNN'den alınan bilgere göre şirket çalışanı ve yönetici pozisyonunda uzmanlar firmanın kültürünü daha kapsayıcı hale getirmeye çağıran bir mektup hazırlayıp dağıttı. Alınan bilgere göre uzmanlar, mektup nedeniyle kovuldu. İşten çıkarılan kişilerin sayısı net olarak bilinmese de CNN, bu sayının en az 5 olduğu ifade etti.

Şirket gerekçe olarak diğer personellerin "rahatsız, korkmuş ve zorbalığa uğramış" gibi hissettiğini dile getirdi.
Mektupta ise 3 talebin olduğu ifade edildi. Bu talepler şöyle sıralandı:

 

Bunun yanı sıra Musk'ın dün attığı tweet çok konuşulmuştu. Tweet'te yer alan görselde gece vakti uyanan bir Bizans Kralı vardı. Bizans Kralı "Acaba kapıyı kilitledim mi?" diye kendi kendine soruyordu. Haliyle Musk'ın bu tarihi göndermesi çok merak edilmişti. 

Aslında Musk'ın bahsettiği durum açık unutulan kapı efsanesi. Stefan Zweing de dahil olduğu pek çok edebiyatçı ve tarihçi İstanbul'un fethinin son safhasında bu durumdan bahsetti. Rivayete göre surların arasında dolanan birkaç Türk askeri, Cambazhane mevkiinde bulunan bir kapının imkansız bir biçimde açık olduğunu görmüş. Diğer askerlere de haber veren Türkler, bu kapıdan girerek kaleyi fetheder. Özetle küçücük bir rastlantı sonucu koca bir tarih değişir. 
 

Ancak elbette ki bu durum rivayetten ibaret. Batılı kaynaklar ve Türk uzmanların hiçbir incelemesinde bu durumla alakalı net bir bilgi bulunamadı. Tarihi kaynaklara göre Türkler, açılan bir gedikten surlara giriş yapmış.