Ekonomi

Elon Musk’tan uyarı: ‘Tüm mal varlıklarınızı Dogecoin'e yatırmayın!'

Geçmiş dönemlerde söyledikleri ile kripto para birimleri üzerinde oldukça etkili bir isim olan Elon Musk’tan yatırımcılara Dogecoin’e konusunda uyarı geldi. Musk, The Wall Street Journal’ın CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşarak yatırımcılara, “Dogecoin üzerinden bahse girmeyin!” dedi. Dogecoin’in cazibesinin karakteristik mizahından ve köpek logosundan geldiğinin altını çizen Musk, bu coin’in dijital para birimleri arasında kişisel favorisi olduğunu tekrarladı

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in (DOGE) kendisi için özel bir coin olduğunu belirtirken, yatırımcılara tüm varlıklarını Dogecoin’e yatırmamaları konusunda uyarı yaptı.

Dogecoin’in cazibesinin karakteristik mizahından ve köpek logosundan geldiğinin altını çizen Musk, bu coin’in dijital para birimleri arasında kişisel favorisi olduğunu tekrarladı.

Kendini “Dogefather” ilan eden Musk, 2021 yılının başlarında keskin bir yükselişe tanık olan kripto para biriminin değerinin yükselmesinde etkin bir bir rol oynadı.

Bunun başlıca sebebi de söz konusu coni’i onaylayan tweetleri oldu. Mizah ve köpeklerle olan ilişkisinin, bu tür yatırımlarla ilişkili dalgalanma ve risklere karşın coin’i kendisine özellikle sevdirdiğini ifade etti.

İşte konuya ilişkin diğer detaylar...

Musk’ın Twitter’ın ikonik kuş logosunu kısa süreliğine Dogecoin maskotuyla değiştirme gelişmesi de nisanda kripto yatırımcılarında heyecan yaşatmış ve Dogecoin’in değerini yüzde 8 oranında yükselmişti. Bunun yanı sıra, bu karar kısa sürdü ve Twitter’ın kuş logosu kısa süre sonra eski haline getirildi.

Twitter’ın yeni CEO’su olarak Linda Yaccarino’nun atanması ise Twitter’ın Dogecoin’i entegre etme ihtimalini düşürerek, kripto para biriminin düşmesine neden oldu.

 

DOGECOİN NEDİR?

Son zamanlarda adı sıklıkla duyulan başlıca kripto paralardan Dogecoin 2013 yılının Aralık ayında ortaya çıktı. Günümüzde yatırım ve işlem amaçlı kripto paraların daha fazla ilgi görmesi nedeniyle Dogecoin ve türevleri dijital paralar devamlı gündemde yer alıyor.

Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin olmadığı ve bununla birlikte, eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak için dizayn edilen Dogecoin, Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretildi. 2014 yılı Ocak ayında bu para birimi ulaştığı toplam işlem hacmiyle kripto para borsasının lokomotifi olan Bitcoin de dahil olmak üzere çok sayıda kripto para birimini geride bıraktı. Dogecoin, yükselişine devam ederek bugün 0.070 dolar değerine ulaştı.

Bankaların faiz oranları sil baştan değişti! İşte banka banka en güncel faiz oranları!

A101’de 4 parça fincan seti 120 TL’ye, yemek tabağı/kâse 25 TL’ye, yaylı yatak 1090 TL’ye düştü!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na personel alımı yapacak! Detaylar ve şartlar netleşti!