28 / 04 / 2024

Elvan: Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri hızlı tren projesini hayata geçireceğiz!

Elvan: Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri hızlı tren projesini hayata geçireceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Gülşehir ilçesindeki Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na geçerek yetkililerden bilgi aldı. Elvan, Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri hızlı tren projesini hayata geçireceklerinin müjdesini verdi..




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Kırşehir programın ardından karayoluyla Gülşehir ilçesindeki Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na geçen Elvan, yetkililerden bilgi aldı.


Nevşehir’in taşıdığı değerlerle Türkiye’nin Antalya ve İstanbul’dan sonra gelen en büyük turizm alanlarına sahip olduğuna işaret eden  Elvan, kentte 185 kilometrelik bölünmüş yol ağı oluşturduklarını, bölgenin turizm alanında ciddi ivme kazanmasında önemli alt ve üstyapı imkanı sunacak hızlı tren projesinin de tamamlanacağını kaydetti.


Elvan, sözlerine şöyle devam etti:


“Kapadokya bölgesine gelen turist sayısı 2,5 milyon civarında ama bizim için yeterli değil. Turizmde ciddi gelişme gösterecek Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri hızlı tren projesini hayata geçireceğiz. Bu yıl uygulama projesini yapacağız, bunu 2014 yatırım bütçemize aldık. Hizmet için yola çıktık, sizin refahınız ve mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Siz ne istiyorsanız biz onları yapıyoruz, bundan sonra da yapmayı sürdüreceğiz.“


Valiliği de ziyaret eden Elvan, şeref defterini imzaladı. Vali Mehmet Ceylan'ın verdiği brifingin ardından Elvan, Avanos ilçesine hareket etti.


İlçeye yapılması planlanan köprü projesi hakkında Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü'den bilgi alan Elvan, partisinin ilçe seçim irtibat bürosunun açılış törenine katıldı.



AA


Geri Dön