Konut

Emaar Square yabancı yatırımcı talebini artıracak!

Yabancı yatırımcılar Anadolu yakasını pek fazla tanımıyor. Firmalar ilgiyi artırmak için tanıtım atağına başlarken, Emaar Square’nin açılmasıyla bölgeye yabancı talebinde patlama bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar Anadolu yakasını pek fazla tanımıyor. Firmalar ilgiyi artırmak için tanıtım atağına başlarken, Emaar Square’nin açılmasıyla bölgeye yabancı talebinde patlama bekleniyor.


Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabancı turist ve yatırımcının dünyada en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri olan İstanbul’da Anadolu yakasının adı bile anılmıyor. Gelen yabancı yatırımcı ve turistin pek çoğu Avrupa yakasını sokak sokak bildiği halde Anadolu yakasını tanımıyor ve bölgeden sahil hattında yer alan tanıdığı firmalar dışında projeleri gezmiyor ve alım yapmıyor. Anadolu yakasında yabancıların sevdiği firmalar ile platformlar bölgenin tanıtımı için son dönemde atağa kalktı. Bölgede yapılan araştırmalar daha fazla ziyaretçi ve yatırımcı olduğunu gösterse de asıl ilginin Emaar Square’in açılmasıyla doruğa ulaşacağı tahmin ediliyor. 


‘Cazip hale geliyor’

Ticari gayrimenkul alanında finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye Bölge Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi   Dora Şahintürk, Anadolu yakasının kentsel dönüşüme konu olan bölgelerindeki süratli gelişmeler, yüksek standart ve kalitede gayrimenkul yatırımlarını ve alışkanlıkları da değiştirdiğini söyledi. Bu kapsamda başta Emaar projesi olmak üzere yeni perakende arzı, değişen tüketim alışkanlıklarına uygun farklı projeleri ile İstanbul’u, yerli ve yabancı turist için daha da cazip hale getirdiğini belirten, Şahintürk, şunları söyledi:

“Konut, otel, ofis ve alışveriş merkezi arzındaki artış, kalite ve seçenekte farklılaşma, şehirlerarası ve şehir içi toplu taşıma gibi lojistik imkanlarının da bu yatırımlara paralel olarak güçlenmesine sebep oluyor. Anadolu Yakası, ağırlıklı olarak sadece yaşanılan taraf olmaktan çıkıp, çalışılır, yaşanır, alışveriş ve eğlence ihtiyacına cevap verir hale geliyor.”


Emaar Türkiye’nin 2.3 milyar dolarlık proje maliyeti ile Çamlıca’da projelendirdiği Emaar Square projesinin AVM’sinde kiralama oranları yüzde 80’e ulaştı. Projeden yabancıların satın alma oranı ise yüzde 20’ye geldi. Emaar’ın Türkiye’deki ikinci projesi olan Emaar Square’in inşası ise hızla devam ediyor. 66 dönüm arazi üzerine tasarlanan proje, 1000 konut, 183 odalı, beş yıldızlı The Address Hotel ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden birine sahip olacak.

  

Dünya markaları

Emaar Square Alışveriş Merkezi’nde 5 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanırken, dünya standartlarında alışveriş ve eğlence imkanı sunulması da amaçlanıyor. Bu kapsamda Emaar Square AVM’yle birlikte pek çok marka ilk kez Türkiye’de yer alacak. Bunlardan biri de ünlü mücevherci Harry Winston. 

Ünlü Fransız Moda çok katlı mağazacılık zinciri Galeries Lafayette, Demsa Group ortaklığıyla Türkiye pazarına girerken, ortaklığın ilk mağazası Emaar Türkiye’nin İstanbul Çamlıca’daki yeni projesi Boulevardi’de hizmet verecek. Chesecake Factory’nin de ilk kez Türkiye’de Emaar Square’de yer alacağı biliniyor. 

 

‘2.400 koltuklu sinema olacak’

Toplam kiralanabilir alanı 150 bin metrekareden fazla olan AVM’de, bir benzeri Dubai Mall’da bulunan sualtı hayvanat bahçesi gibi çok çeşitli seçenekler yer alırken, 2 bin 400 koltuklu mega sinema kompleksi gibi büyük hacimli bölümler de olacak. Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, gerek lokasyon gerekse Türkiye’ye ilk kez Emaar Square ile gelen markalarla yerli ve yabancı yatırımcının bölgeye ilgisini daha yüksek tuttuğunu vurguladı. Balaban, şunları söyledi:


“Lansmanını yaptığımız günden bu yana zaten Emaar Square’in Anadolu yakasına yakışan, kentle barışık ve şehre katma değer yaratacak bir proje olduğunun altını çiziyoruz. Emaar Square’de rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğlence ve otelden oluşan 5 farklı konsepti Emaar tecrübe ve kalitesiyle karma bir projede biraraya getiriyoruz. Açıldığı günden itibaren de Emaar Square’in kendi habitatını yaratacağı ve çevresindeki diğer projeleri de son derece olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum.”


Milliyet/Duygu Erdoğan


Haber Yeni Söz Gazetesinde şöyle yer aldı;


Anadolu yakası yabancı yatırımcıya tanıtılacak


Yatırımcılar Anadolu yakasını pek fazla tanımıyor. Firmalar ilgiyi artırmak için tanıtım atağına başlarken, Emaar Squarenin açılmasıyla bölgeye yabancı talebinde patlama bekleniyor. 


Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabancı turist ve yatırımcının dünyada en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri olan İstanbul'da Anadolu yakasının adı bile anılmıyor. Gelen yabancı yatırımcı ve turistin pek çoğu Avrupa yakasını sokak sokak bildiği halde Anadolu yakasını tanımıyor ve bölgeden sahil hattında yer alan tanıdığı firmalar dışında projeleri gezmiyor ve alım yapmıyor. Anadolu yakasında yabancıların sevdiği firmalar ile platformlar bölgenin tanıtımı için son dönemde atağa kalktı. Bölgede yapılan araştırmalar daha fazla ziyaretçi ve yatırımcı olduğunu gösterse de asıl ilginin Emaar Square'in açılmasıyla doruğa ulaşacağı tahmin ediliyor. 


'Cazip hale geliyor'


Ticari gayrimenkul alanında fınansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye Bölge Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dora Şahintiirk, Anadolu yakasının kentsel dönüşüme konu olan bölgelerindeki süratli gelişmeler, yüksek standart ve kalitede gayrimenkul yatırımlarını ve alışkanlıkları da değiştirdiğini söyledi. Bu kapsamda başta Emaar projesi olmak üzere yeni perakende arzı, değişen tüketim alışkanlıklarına uygun farklı projeleri ile İstanbul'u, yerli ve yabancı turist için daha da cazip hale getirdiğini belirten, Şahintürk, şunları söyledi:"Konut, otel, ofis ve alışveriş merkezi arzındaki artış, kalite ve seçenekte farklılaşma, şehirlerarası ve şehir içi toplu taşıma gibi lojistik imkanlarının da bu yatırımlara paralel olarak güçlenmesine sebep oluyor. 


Anadolu Yakası, ağırlıklı olarak sadece yaşanılan taraf olmaktan çıkıp, çalışılır, yaşanır, alışveriş ve eğlence ihtiyacına cevap verir hale geliyor." Emaar Türkiye'nin 2.3 milyar dolarlık proje maliyeti ile Çamlıca'da projelendirdiği Emaar Square projesinin AVM'sinde kiralama oranları yüzde 80'e ulaştı. Projeden yabancıların satın alma oranı ise yüzde 20'ye geldi. Emaar'm Türkiye'deki ikinci projesi olan Emaar Square'in inşası ise hızla devam ediyor. 66 dönüm arazi üzerine tasarlanan proje, 1000 konut, 183 odalı, beş yıldızlı The Address Hotel ile Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden birine sahip olacak. 


Dünya markaları


Emaar Square Alışveriş Merkezi'nde 5 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanırken, dünya standartlarında alışveriş ve eğlence imkanı sunulması da amaçlanıyor. Bu kapsamda Emaar Square AVM'yle birlikte pek çok marka ilk kez Türkiye'de yer alacak. Bunlardan biri de ünlü mücevherci Harry YVinston. 

Ünlü Fransız Moda çok katlı mağazacılık zinciri Galeries Lafayette, Demsa Group ortaklığıyla Türkiye pazarına girerken, ortaklığın ilk mağazası Emaar Türkiye'nin İstanbul Çamlıcadaki yeni projesi Boulevardi'de hizmet verecek. Chesecake Factory'nin de ilk kez Türkiye'de Emaar Square'de yer alacağı biliniyor. 


'2.400 koltuklu sinema'


Toplam kiralanabilir alanı 150 bin metrekareden fazla olan AVM'de, bir benzeri Dubai Mall'da bulunan sualtı hayvanat bahçesi gibi çok çeşitli seçenekler yer alırken, 2 bin 400 koltuklu mega sinema kompleksi gibi büyük hacimli bölümler de olacak. 


Yeni Söz Gazetesi