27 / 04 / 2024

Emay İnşaat konkordatodan çıktı!

Emay İnşaat konkordatodan çıktı!

İstanbul genelinde hayata geçirdiği önemli projelerle bilinen ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sıraya yerleşen Emay İnşaat ve Kent Toplu Konut Gayrimenkul A.Ş.'nin konkordato sürecinde sona gelindi.



İstanbul genelinde hayata geçirdiği önemli projelerle bilinen ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sıraya yerleşen Emay İnşaat ve Kent Toplu Konut Gayrimenkul A.Ş., Kasım 2018'de konkordato sürecine girmişti.

Emay İnşaat konkordatodan çıktı!

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Kent Plus markasına sahip konutlarıyla ön plana çıkan Emay İnşaat, bir senelik kesin mühler, altı aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 salgını sebebiyle tekrar mühlet gibi dönemler geçirdi. 

Ardından konkordato süreci İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından onaylandı ve ödeme takvimi hazırlandı. Konkordato tasdik projesi kapsamında borçların 2023'e kadar 5 taksit halinde ödenmesine karar verildi. Fakat yerel mahkeme tarafından verilen konkordato kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozuldu. 

Emay İnşaat konkordatodan çıktı!

Alınan bilgilere göre, İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi heyetinin yeniden görüştüğü dava dosyasında hükmünü verdiği belirlendi. Mahkeme heyeti tarafından, şirketlerin konkordato süreçlerinin sonlandırılmasına karar verildi. Heyetin şirkete atanan konkordato komiserlerinin görevine son vererek hukuki koruma için alınan kesin mühlet kararlarını da kaldırdığı belirlendi.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!


Geri Dön