02 / 05 / 2024

Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi ile şehir hastanesine ulaşım kolaylaşacak!

Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi ile şehir hastanesine ulaşım kolaylaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca hayata geçirilecek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi" kapsamında 4 istasyon yapılacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi" kapsamında yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda bulunan hatta 4 istasyon yapılması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. 

BursaRay Emek İstasyonu sonundaki geceleme hattından başlayıp 4,59 kilometrelik uzatma hattı üzerinde 4 istasyon inşa edilecek. Depo bağlantı hattı ile hattın yaklaşık uzunluğu 6 kilometreye sahip olacak. 

Açıklamada ifadeleri kullanılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Emek'te sona eren hattın Bursa Şehir Hastanesi'ne bağlanması hakkında talimatı daha önce verdiğini sözlerine ekledi.

Talimatın resmiyet kazandığından bahseden Aktaş, "Verdikleri destekler nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilgili bakanlarımıza ve konunun sürekli takipçisi olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu yatırımla Nilüfer ilçesi Doğanköy mevkisindeki Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşım sorun olmaktan çıkacak." açıklamasında bulundu. 

Aktaş, Bursa Şehir Hastanesine kolay ulaşım için diğer çalışmaların da sürdüğünü açıkladı. 

Altınşehir Kavşağı'ndan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Cevizli Cadde'ye kadar yaklaşık 3 kilometrelik bölümde yol çalışmalarına son verildiği, ikinci etap olan 3,5 kilometrelik kısımla ilgili kamulaştırma işlemlerine devam edildiğini açıklayan Aktaş, "Kamulaştırma çalışmalarının bitmesine paralel olarak yaklaşık 7 kilometrelik bir hatla gayet güzel şekilde Bursa Şehir Hastanesine ulaşılabilecek. Aynı zamanda NOSAB'daki ağır tonajlı araçların da şehir içine girmeden, çevre yoluna sevki mümkün olacak." dedi.

Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!


Geri Dön