Ekonomi

Emekli 2023 maaş zammında son dakika! Emekliler 3 ay sonra bu maaşı alacak!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı zammı kaç lira olacak sorusunun cevabı merak ediliyor ve araştırılıyor. 2023 maaş zammı netleşti! İşte son dakika 2023 maaşları...  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ekonomiyle ilgili toplantıda yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak olan ücret yükselişi değerlendirmeye alındı. 

 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yapılacak zamla çalışanların alım gücünün iyileştirilmesinin hedeflendiği belirtildi. 

Peki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı zammı 2023'te kaç lira olacak? 2023 maaş zammı belli oldu! İşte son dakika 2023 maaşları...

Ahaber'de yer alan habere göre, söz konusu toplantıda yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak ücret zammı da konuşuldu. Ayrıca toplantıda söz konusu fiyat yükselişlerine ilişkin konu başlıkları da değerlendirildi.

Konuyla ilgili bazı önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aralık-ocak aylarının enflasyonda ortaya çıkardığı kamburun bu artışların bir süre sonra yetersiz kalmasına sebep olduğunu tespit ettiklerine vurgu yaparak, bunun üzerine arkadaşlarından hemen gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını talep ettiklerinin altını çizmişti.

 

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı Ocak 2023 zammı ile ilgili detaylar yavaş yavaş belli oluyor. TÜİK tarafından duyurulan enflasyonu değerlendiren SGK uzmanı Özgür Erdursun memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023'te ne kadar zam geleceğini de açıkladı. 

Emekli zamlarına baktığımız zaman son 2 aylık enflasyon rakamları ile güncel bir oran belirleniyor. Peki emekli zamları için 2 aylık olarak hesaplama yapıldığında ne kadar zam yapılması gündemde? İşte son dakika 2023 maaşları... 

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve İktisatçı Özgür Erdursun da milyonlarca kişi tarafından beklenen ve resmi olarak açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Medya Tava'da yer alan habere göre, enflasyon rakamının düşük olmasına ilişkin önemli bilgiler veren Özgür Erdursun, Aralık 2022'ye kadar TÜİK tarafından açıklanan rakamların bu oranlarda çıkması durumunda yılbaşında memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve İktisatçı Özgür Erdursun milyonlarca kişinin merakla beklediği konuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamada "Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2.37 Aralık ayına kadar TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023’de yüzde 15 zam (enflasyon farkı) verilir…" ifadelerini kullandı.