30 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyelerinde sürpriz! Milyonlara müjde! Sadece emekliler değil, onlar da ikramiye alacak! 

Emekli bayram ikramiyelerinde sürpriz! Milyonlara müjde! Sadece emekliler değil, onlar da ikramiye alacak! 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan 2024 tarihleri arasında ödenecek. Emekliler bayram ikramiyeleri için gün saymaya başladı. Emekliler ile birlikte,   İş göremezlik geliri alan ve emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de ikramiye alabilecek. 



Milyonlarca emeklinin merakla beklenen tarih önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıkladı. Erdoğan, yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılan emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı. 

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK

Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalı vatandaşlar yararlanacak.

Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT'liler de Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar. Emekli veya hak sahiplerinin nisan ayı içinde fakat bayram öncesi vefatı durumunda, bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabiliyor.

Emekli bayram ikramiyelerinde sürpriz! Milyonlara müjde! Sadece emekliler değil, onlar da ikramiye alacak! 

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere ödeniyor. 2018'de 1.000 TL olarak saptanan bayram ikramiyesi 2021'de 1.100 TL, 2023 yılında  2.000 TL olmuştu. Bu yıl ise emekli ikramiyesi 3.000 TL'ye çıkarılmıştı.

Emekli ikramiyeleri için son 15 gün! Hesaplara 6 bin TL yatırılacak!

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!

Dul ve yetim maaşı alanlara ikramiye müjdesi! Hesaplara tam bu kadar para yatacak: Zamlı rakamlar açıklandı!

Geri Dön