Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi 2023! 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli bayram ikramiyesi gündemde yer alan konular arasındadır. Emekli vatandaşlar bayramda alacakları ikramiyenin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor. İşte 2023 emekli bayram ikramiyesi!Yapılan açıklama ile Ocak zammı yüzde 30 oranında arttı

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2023 Ocak zammındaydı. Yapılan açıklama ile Ocak zammı yüzde 30 oranında arttı. Zamlı maaşlarının haberini alan emekliler şimdi de bayram ikramiyesine odaklandı. Peki “2023 bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?” İşte detaylar…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU 2023?

Ramazan ve Kurban bayramlarında 1.100'er TL ikramiye alan emekliler, söz konusu ödemelerde artış olup olmayacağını sorguluyor.

Emekli bayram ikramiyesi zammı, son günlerin en çok araştırılan konularından biri oldu. Her yıl ödenen bayram ikramiyesi yılda iki kez hesaplara geçiyor. Güncel rakamlar ışığında, emeklilere 1.100 TL olmak üzere toplam 2.200 TL ikramiye alıyordu. Bu yıl ikramiye tutarına zam gelip gelmeyeceği sorgulanıyor, konu hakkında araştırmalar hız kazandı.

Emekliye müjdeler peş peşe geldi! Bir maaş ikramiye yolda mı? 2023 emekli maaş farkları ne zaman ödenecek?

Emekli olmak için gün sayanlar dikkat! Daha yüksek maaş alanın yolları nelerdir? İşte maaş arttırma yöntemi!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ?

Zam konusuna açıklık getirsek, emekli ikramiyesine zammına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ama, emeklilere bu yıl yapılan zamdan sonra bir diğer önemli düzenlemenin ise Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyesinde olması öngörülüyor. Bunların yükseltilmesine dönük de bir çalışma yapıldığı kulislerde konuşuluyor. Meclis seçim nedeni ile en geç mart ayında kapanacağı için ikramiyeler ile ilgili düzenlemenin bu süreçte yapılması gerekiyor. Halihazırda 1.100 lira olan emekli ikramiyelerine enflasyona göre bir artış yapılması bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ZAM SENARYOLARI ORTADA DOLANIYOR!

Emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ama zam senaryoları ortada dolanmaya başladı. Özellikle sosyal medyada yer alan iddialara göre, yüzde 30 zammın uygulanması durumunda, emekli ikramiyesi 1.100 TL'den 1.430 TL'ye yükselecek. Yıl içerisindeki toplam ikramiye ödemesi ise 2.860 TL'ye çıkacağı konuşuluyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinden hesaplara geçen ikramiyenin 2023 yılında da bayramdan bir hafta önce ödeneceği düşünülüyor ve 2023 Ramazan Bayramı'nın 1. günü 21 Nisan tarihine denk gelmektedir.