Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 bayram ikramiyesi kaç lira? 

Milyonlarca emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor. Emekliler 'Bayram ikramiyesi kaç lira olacak?' sorusunun yanıtını bekliyor. Peki emekli bayram ikramiyeleri kaç lira olacak? Emekli ikramiyelerine zam gelecek mi? İşte merak edilen o soruların cevapları... Emekliler 1

Milyonlarca emekli, Ramazan bayramı öncesinde verilecek ikramiyelerle ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Emekliler 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesine yapılacak zammı dört gözle bekliyor.

Bayramın yaklaşmasıyla beraber, emekli bayram ikramiyeleri sık sık gündeme gelmeye başladı. 12 Nisan günü gerçekleştirilen Kabine toplantısından emekli bayram ikramiyelerine ilişkin bir karar çıkmayınca, gözler gelecek toplantıya çevrildi. 

Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman açıklanacak? Peki emekli bayram ikramiyeleri kaç lira olacak? Emekli ikramiyelerine zam gelecek mi? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte merak edilen ayrıntılar...

Emekliler dört gözle bayram ikramiyesini bekliyor. Milyonlarca emekli vatandaşta ikramiyeler için 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında bir beklenti oluştu. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bayram ikramiyeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, ikramiye rakamının en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istediklerini belirtti. 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Özkan ise emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili açıklamasında, “Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak Ramazan ayı 3 hafta daha devam edecek, yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde böyle bir düzenleme yok" şeklinde konuşmuştu. 

Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman açıklanacak? Peki emekli bayram ikramiyeleri kaç lira olacak? Emekli ikramiyelerine zam gelecek mi? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte merak edilen ayrıntılar...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 

Emeklilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih de neredeyse kesinleşti. 

Ramazan bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Bu kapsamda bayram ikramiyesi 2 Mayıs 2022'den önce hesaplara yatırılacak. 3-4 günde tamamlanması planlanan emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 25-30 Nisan tarihleri arasında ödenmesi öngörülüyor. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TORBA YASADA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklifteki çalışmalarını henüz sonlandırmışken, Bakanlıkların acil talepleri üzerine yeni bor torba teklif çalışmasına başlandığı ileri sürüldü. 

Devlet tarafından, Ramazan ayı içinde yasalaşması öngörülen bazı acil düzenlemeleri oluşturulacak torba teklifle Meclis gündemine taşımaya hazırlık yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda en dikkat çeken planlama emekli ikramiyesi oldu. Bu teklifle beraber ikramiye zam tartışmasının sona ermesi için enflasyon oranında artış maddesi masaya yatırıldı. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN TL OLACAK MI?

Sabah'ta yer alan habere göre; 2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 seviyesinde oldu. Eğer enflasyon oranında bu yükseliş onaylanırsa, bayram ikramiyesi 1.500 liraya yükselecek ve emekliler bu sene 3 bin lira bayram ikramiyesi alacak. 

BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN 4 FORMÜL

FORMÜL 1: İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında yükselişe gidilmesi. Bu hesaplama ile beraber emekliler 2 bayramda 2 bin 993 TL ikramiye alacak.

FORMÜL 2: İkramiye yükselişinde yeniden değerleme oranı dikkate alınırsa (yüzde 63.2), 1.100 TL'lik ikramiye 1.498 TL olacak. 2 bayramda 2.996 TL ikramiye ödenecek. 

FORMÜL 3: Bu seneki net asgari ücrette yüzde 50.51 yükseliş oldu. Bu oran emekli bayram ikramiyelerine uygulanırsa, tutar 1.655 TL olacak, 2 bayramda 3.311 TL alınabilecek. 

FORMÜL 4: Bir diğer formül ise 2 bayramda da asgari ücret kadar ikramiye verilmesi. Bu formülle 2 bayramda 4.253 TL ikramiye ödenecek ve bayram başına ikramiye 2.126 liraya yükselecek. 

KİMLER KAÇ LİRA ALACAK?

Maaşı ne olursa olsun bütün emekliler geçen sene 2.200 lira ikramiye aldı. Dul ve yetim maaşı alanlara ise hisse oranları dikkate alınarak ödeme yapıldı ve bu oran yüzde 75 oldu. Böylece, 825+825 lira olacak şekilde 1.650 TL ödeme aldılar. 

Prim günü eksik olanlar dikkat! Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Emekli maaşı hangi durumlarda artar Zamlı maaş alabilmek için gereken şart nedir?

Memur ve emekli maaşları artıyor mu? Süreç başladı, 7 yeni düzenleme kapıda! Memur ve emekli maaşları kaç lira olacak?