Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi ayın kaçında verilecek? Bayram ikramiyesine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi kaç TL olacak?

Milyonlarca emekli tarafından her gün araştırılan emekli ikramiyelerinin Nisan'ın son haftasında yatırılması planlanıyor. Peki bu yıl emekli ikramiyelerine zam gelecek mi? Emekli ikramiyelerine ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar... Vatandaşlar 2022'de bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranını merak ediyor

Nisan aynın sonunda ödenmesi planlanan emekli bayram ikramiyelerinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022'de bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Geçtiğimiz sene bin TL'den 1.100 TL'ye yükseltilen bayram ikramiyelerinde bu yıl için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yıl başında asgari ücrete yapılan zam ve enflasyon sonucunda ikramiyelerdeki zam beklentisi de yükseldi.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyelerinde son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ramazan Bayramı'ndan 1 hafta önce ödenmesi planlanan bayram ikramiyelerinde 4 formül olduğu gündeme geldi.

Peki gündemden düşmeyen emekli ikramiyeleriyle ilgili bu iki formül ne? 2022'de emekli ikramiyelerine zam yapılacak mı? Emekli ikramiyelerine ne kadar zam yapılacak? İşte milyonlarca emekli tarafından araştırılan o soruların yanıtları...

BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ LİRA OLACAK? 

Asgari ücrete sene başında yapılan yüzde 50.51 oranındaki zam ile memur ve emeklilere uygulanan ek iyileştirmeler emekli ikramiyelerinde zam beklentisini gündeme getirdi. 

Emekliler bu seneki bayram ikramiyelerini Nisan ayının sonunda alacak. Peki emekliler ne kadar bayram ikramiyesi alacak? İşte ikramiyelerle ilgili öne çıkan o 4 formül...

1. Formül 

Emekli ikramiyeleri için öngörülen formüllerden ilki enflasyon oranında yükseliş yapılması. 

2021 yılında enflasyon yüzde 36.08 oldu. Emekli ikramiyeler bu rakama göre zamlanırsa, 1.100 TL'den 1.496 TL'ye kadar yükselebilecek. Emekliler böylece bu seneki iki bayramda toplam 2.993 TL ikramiye almış olacak. 

2. Formül

Emekli ikramiyelerinde yeniden değerleme oranının da dikkate alınması seçeneklerden biri. Bu yılın değerleme oranı yüzde 36.2 olarak belirlendi. 

Eğer ikramiyelerdeki yükseliş buna göre yapılırsa, 1.100 TL'lik ödeme 1.4988 TL'ye yükselecek. Bu seneki iki bayramda emekliler toplam 2.996 TL ikramiye alabilecek. 

3. Formül 

Asgari ücrete bu sene yüzde 50.51 oranında yükseliş uygulandı. Bu oranın ikramiye zamlarına uygulanması da seçenekler arasında bulunuyor. 

Eğer bu formül üzerinden emekli ikramiyelerine zam yapılırsa, emekliler 1.665 TL ödeme alacak. İki bayramda alınan ikramiye tutarı 3.311 TL'yi bulacak. 

4. Formül 

Seçeneklerden biri de ikramiyeler için 2 bayramda asgari ücret kadar ödeme gerçekleştirilmesi. 

Bu durumda, 2 bayram için 4.253 TL ikramiye ödemesi yapılacak. Emekli ikramiyeleri senelik 2.053 TL yükselmiş olacak. Bayram başına ise 2.126 TL ikramiye verilmiş olacak. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın yoğun bir gündem kapsamında toplanacak. Bu toplantı da emeklilerin bayram ikramiyeleri de konuşulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısıyla ilgili olarak,     "Emeklilerin beklediği bayram ikramiyesi de önemli bir başlık. Kabine toplantısında buna dair bir karar çıkacak mı biz de takip ediyor olacağız" açıklamasında bulunmuştu.

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN BAŞVURU YAPILMALI MI? 

Emeklilerin bayram ikramiyesi almak için başvuru yapmasına gerek yok. Emekli vatandaşlara ikramiyeleri otomatik olarak ödeniyor. 

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİYOR? 

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre; emekli bayram ikramiyesinden, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını, gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, terörden zarar görüp aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri faydalanabiliyor.

YENİ EMEKLİLERE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Bayramdan önce emekli olan kişilere de ikramiye ödenecek. Eğer vatandaş, Ramazan Bayramı'ndan sonra emekli olursa o zaman yalnızca Kurban bayramı ikramiyesini alabilecek. 

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Benzin, motorin ve LPG kaç TL oldu? İndirim geldi mi? İşte Petrol Ofisi, Opet, Shell ve Total 11 Nisan fiyat listesi...

Çiftçilerin beklediği müjde geldi! Bakan resmen açıkladı! Hesaplara yatıyor!

SGK'dan müjdeli haber! Erken emekli olabilirsiniz