17 / 07 / 2024

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir'de lokantaları olan kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor!

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir'de lokantaları olan kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da kaldırıldı ama mağduriyetler bitmedi. Emekli ev sahibi "Kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor" dedi ve yüzde 25 zam sınırı sebebiyle yaşadığı mağduriyeti anlattı. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Haziran 2022'de konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırının yarattığı mağduriyetler durmak bilmiyor. Ev sahipleri, rayiçlerden çok düşük bedellerle oturan ve evlerinden çıkmayan kiracılardan sık sık şikayetçi oluyor. 

Ancak taraflar arasındaki anlaşmazlıklar, mahkeme süreçleri nedeniyle uzun zamanlar içerisinde çözülebiliyor. Ev sahipleri bu bekleyişten de mağdur olduklarına dikkat çekiyor. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Uğur Dündar, bugünkü köşesinde emekli bir vatandaşın kira çilesini kaleme aldı. Dündar, söz konusu yazısına "Dün sabah yazı için bilgisayarın başına geçtiğimde, Vildan Şen isimli okurumun peş peşe mailler yolladığını gördüm. Emekli Vildan Hanım, telefon numarasını da iletmişti. Çok zor durumda olduğunu söyleyip, aramam için yalvarıyordu. Hemen kendisine ulaştım"  ifadelerini kullanarak başladı. 

60 yaşında bir SGK emeklisi olan Vildan Şen, yaşamı boyunca biriktirdiklerine bir miktar da borç ekleyerek, emekliliğinde biraz olsun rahat edebilmek ümidiyle İstanbul-Fikirtepe’den bir apartman dairesi satın aldığını belirtiyor. Söz konusu daireyi 2021'de aylık 3 bin TL bedelle kiraya vermiş.

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir de lokantaları olan kiracım 30 bin TL lik evde 5.950 TL ye oturuyor!

Vildan Şen'in kiracısı 2022 yılına doğru aynı bloktan bir ev satın almış ve Vildan Hanım’a, niyetinin o daireye geçmek olduğunu belirtmiş, ancak sözünde durmamış. Uğur Dündar, "Uyanık kiracı kendisi 3 bin liraya otururken, satın aldığı daireyi 8 bin 500 liraya kiraya vermiş" bilgilerini verdi.

Vildan Şen'in kiracısı 2022 yılında kirasını yüzde 25 artırarak 3.500, 2023 yılında ise 4.700 TL olarak güncellemiş. Kiracı emekli Şen'in evinde hala 5 bin 950 TL kira ödeyerek oturuyor. 

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir de lokantaları olan kiracım 30 bin TL lik evde 5.950 TL ye oturuyor!

Vildan Hanım ile kiracısının bu süreçte mahkemelik olduğunu aktaran Uğur Dündar, "Kiracı çıkış taahhütnamesine attığı imzanın sahte olduğunu ileri sürünce konu bilirkişiye gitmiş. Ancak bu defa da imza örneği vermeye yanaşmamış. Hakimin ısrarı üzerine rapor zoraki gelmiş fakat, 1 Temmuz tarihindeki duruşmaya yetişmemiş ve mahkeme, Kasım ayına ertelenmiş.

Vildan Şen, hıçkırıklar arasında Kasım ayı duruşmasında karar verilse bile, kiracının istinafa gideceğini bu şekilde mağduriyetinin devam edeceğini belirtiyor" ifadelerini kullandı. 

Vildan Şen, kiracısının İstanbul Fenerbahçe ve Eskişehir’de lokantaları olduğunu, kendisine verdiği parayı bir
gecede yalnızca bir masadan çıkardığını dile getiriyor.

Uğur Dündar, söz konusu yazısını "Telefonu kapatırken Vildan Hanım “Bugün kiraya versem dairem 30 bin TL eder” diyor ve hala hüngür hüngür ağlıyordu.

Elinde avucunda altın olanlar ABD Merkez Bankası'ndan gelen haberle sarsıldı!

Tebernüş Kireçci'den inşaat maliyeti değerlendirmesi: Yükseliş eğilimine devam edecek!

Konut sektörü temsilcileri 'bunu yapmazsak herkes için çok geç olabilir' dedi: 2 yıl boyunca kira artışları durdurulsun!


Geri Dön